Συμμετοχή μαθητών και μαθητριών μας στην Α΄ φάση των 3ων Αγώνων Νέας Ελληνικής Γλώσσας
Μαρ 12 2019

Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας η Α΄ (ενδοσχολική) φάση των 3ων Μαθητικών Αγώνων Νέας Ελληνικής Γλώσσας Γυμνασίων που διοργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. «Φιλόλογος».

Σε αυτή την πρώτη φάση των Αγώνων συμμετείχαν συνολικά 29 μαθητές και μαθήτριες και από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου οι οποίοι διαγωνίστηκαν ατομικά σε ερωτήσεις που αφορούσαν την κατανόηση κειμένου, την ορθογραφία, τη στίξη, την παραγωγή σύνθετων λέξεων και την αναζήτηση συνώνυμων και αντώνυμων λέξεων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες επιστράτευσαν τις γνώσεις τους και την κριτική τους σκέψη και κλήθηκαν να διεκδικήσουν μια θέση στην πενταμελή ομάδα που θα εκπροσωπήσει το Σχολείο μας στη Β΄(διασχολική) φάση των Αγώνων, η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 στο 10ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς.

Με βάση τις βαθμολογίες τους, επελέγησαν για να συγκροτήσουν την ομάδα του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης οι μαθήτριες Αγάπη Βλάχου (Γ΄ Γυμνασίου), Άννα Αλεξίου (Γ΄ Γυμνασίου), Κρίστα Ιεροπούλου (Γ΄ Γυμνασίου), Στυλιανή Μπουζοπούλου (Γ΄ Γυμνασίου) και Νεφέλη Στράτα-Γκουνέλα (Α΄ Γυμνασίου).

Συγχαίρουμε τις μαθήτριες για τη διάκρισή τους και τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στην επόμενη φάση των Αγώνων.