«Οπτικές γωνίες ενός εσωτερικού κατόπτρου»
Μαρ 1 2019

Η κλήρωση ενός πίνακα και η παράδοσή του

Στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar της ΧΑΝΘ στις 14/12/2018, στο οποίο είχαν συμμετάσχει μέλη των Ομάδων Εθελοντισμού του Αρσακείου Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας των Αρσακείων Σχολείων με τη ΧΑΝΘ, είχε διατεθεί προς κλήρωση ένας πίνακας – δωρεά του μαθητή της Β΄ Λυκείου Βάσκο Σταμπολίεβ, με τίτλο «Οπτικές γωνίες ενός εσωτερικού κατόπτρου».  Τα έσοδα από την κλήρωση διατέθηκαν στα προγράμματα υποτροφιών της ΧΑΝΘ.

Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε, τον πίνακα έτυχε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας. Η παράδοση του έργου έγινε από τον ίδιο τον καλλιτέχνη στα γραφεία του κ. Ζέρβα την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019. Τη ΧΑΝΘ εκπροσώπησαν η κ. Αρίστη Τζώνη, Επικεφαλής του Τομέα Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς της ΧΑΝΘ, η κ. Γιούλη Βροχίδου, Πρόεδρος της Επιτροπής Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς και μέλος του Δ.Σ. της ΧΑΝΘ και η κ. Λένα Ιπλικτσόγλου, μέλος της ΧΑΝΘ. Τα Αρσάκεια Σχολεία εκπροσώπησαν η Συντονίστρια των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης κ. Αικατερίνη Ιωακειμίδου και οι υπεύθυνες καθηγήτριες των Ομάδων Εθελοντισμού Γυμνασίου και Λυκείου Χαρίκλεια Τασιούλα και Ιφιγένεια Αναγνώστου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα. Ο κ. Ζέρβας εξέφρασε τη χαρά του για την τύχη αυτή και την αγάπη του για την τέχνη, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πίνακα του Βάσκο και το ταλέντο του ως καλλιτέχνη. Τον ευχαριστούμε για τη φιλοξενία, καθώς και τη ΧΑΝΘ, που έδωσε την ευκαιρία στον μαθητή μας να προβάλει το έργο του.