μια συνεργασία που δίνει ελπίδα..
Νοέ 3 2018

Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος και  Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος

To Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την ευαισθησία του σε κοινωνικά ζητήματα, με χαρά ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος (ΣΟΝΕ) και του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος στον Αγιασμό που θα επισφράγιζε την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 στις Νέες Εγκαταστάσεις του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος στην Καλαμαριά. Τον Αγιασμό ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος, ενώ παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι από την πολιτική, θρησκευτική και στρατιωτική ηγεσία.

Πρόκειται για δύο οργανισμούς με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Η ΣΟΝΕ δημιουργήθηκε το 2011, με εμπνευστή και ιδρυτή της τον ιδιαίτερα δραστήριο μουσικό Ευάγγελο Αραμπατζή. Αποτελείται από παιδιά και νέους, ηλικίας 13-30 χρονών, από όλη την Ελλάδα και με ανιδιοτελή προσφορά έχει εμφανιστεί σε πολλές πόλεις της χώρας μας. Πραγματοποιεί κυρίως συναυλίες φιλανθρωπικού χαρακτήρα ή συμμετέχει σε κοινωνικοπολιτιστικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με αρκετούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Από την άλλη, ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος ιδρύθηκε το 1989 και είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο. Αποτελεί  την πρώτη οργανωμένη ομάδα γονέων με παιδιά με σύνδρομο Down και κύριος στόχος του είναι η στήριξη των γονέων και η ενημέρωσή τους σε όλα τα θέματα που αφορούν τους τομείς ανάπτυξης των παιδιών με σύνδρομο Down (εκπαίδευση, υγεία, επαγγελματική εκπαίδευση και αποκατάσταση, κοινωνική αποδοχή και ενσωμάτωση), ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για αυτά. [περισσότερα εδώ]

Ελπίζουμε ότι αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει και την αρχή της συνεργασίας του Σχολείου μας με αυτούς τους δύο φορείς, καθώς το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης επιθυμεί πάντα να στηρίζει οργανώσεις που αφορούν παιδιά και νέους, συνομήλικους περίπου με τους δικούς μας μαθητές.

Το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε στη συγκεκριμένη εκδήλωση η καθηγήτρια Ιφιγένεια Αναγνώστου, υπεύθυνη της Ομάδας Εθελοντισμού του Σχολείου.