3η Απογευματινή Σχολή Γονέων, Συνάντηση με τις εκπροσώπους του Κ.Ε.Σ.Υ.
Απρ 22 2018

Η 3η συνάντηση της Απογευματινής Σχολής Γονέων του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 στις 18:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Νηπιαγωγείου με θέμα: «Έγκαιρη αναγνώριση των δυσκολιών του παιδιού προσχολικής ηλικίας».
Η συνάντηση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Διάγνωσης, Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και καλεσμένες ήταν οι ειδικοί παιδαγωγοί και εκπρόσωποι του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. κ.κ. Λίνα Συμεωνίδου, Ιωάννα Νταρίλλη και Εύη Κουκουρίκη, καθώς και η Προϊσταμένη του τμήματος κ. Αναστασία Κουβατζή.
Οι γονείς που παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ενημέρωση σχετικά με τον ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας του ΚΕ.Δ.Δ.Υ., καθώς και τους σκοπούς και την προσφορά τους στα παιδιά.
Οι καλεσμένες ειδικοί παιδαγωγοί τόνισαν τον ρόλο του νηπιαγωγείου, ο οποίος αποδεικνύεται πολύ σημαντικός όχι μόνο στην ανάπτυξη και την κοινωνικοποίηση τού παιδιού αλλά και στην αναγνώριση και εντοπισμό εκείνων των ενδείξεων, για τις οποίες αν δεν γίνει έγκαιρη παρέμβαση, μπορούν στη συνέχεια να μετατραπούν σε μαθησιακού τύπου αδυναμίες.
Μέσα σε φιλικό και χαλαρό κλίμα οι ομιλήτριες έδωσαν την ευκαιρία στους γονείς να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και να συζητήσουν ζητήματα που αφορούν τους ίδιους και τα παιδιά τους.