Ανάπτυξη χώρων πρασίνου με καθαρισμένα απόβλητα
Απρ 20 2022

Βράβευση των μαθητών της Α΄ Λυκείου στο 8ο  Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας ACSTAC

Το Σάββατο 9 Απριλίου οι μαθήτριες και ο μαθητής της Α’ Λυκείου Γκουνέλα-Στράτα Νεφέλη, Ζαχαροπούλου Ελισάβετ-Ευγενία και Σαββίδης Σάββας, με επιβλέποντες την καθηγήτρια Πληροφορικής Βασιλική Αργυροπούλου και τον καθηγητή Φυσικής Στυλιανό Μπούτσικα, συμμετείχαν στο 8ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας ACSTAC που διοργανώθηκε από το κολλέγιο Ανατόλια.

Τα παιδιά του Σχολείου μας παρουσίασαν την εργασία τους με θέμα “Ανάπτυξη χώρων πρασίνου με καθαρισμένα απόβλητα. Μελέτη εφαρμογής στο Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης της Φ.Ε.”

Αφορμή για την επιλογή του θέματος αποτέλεσε ο προβληματισμός των παιδιών για την αλόγιστη χρήση νερού στα σχολεία και τη δυνατότητα εξοικονόμησής του μέσω της εγκατάστασης ενός συστήματος βιολογικού καθαρισμού στο Σχολείο. Αφού τα παιδιά μελέτησαν τον τρόπο λειτουργίας των συστημάτων βιολογικού καθαρισμού και τα στάδια καθαρισμού των λυμάτων, στη συνέχεια πραγματοποίησαν πείραμα στο εργαστήριο του Σχολείου, στο οποίο έλεγξαν με 3 διαφορετικές μεθόδους τον καθαρισμό υγρού προσομοίωσης λυμάτων. Η μελέτη και τα στάδια της εργασίας των παιδιών αποτυπώνονται στο σχετικό πληροφοριακό γράφημα, ενώ η συνολική διαδικασία στο βίντεο της παρουσίασης που αξίζει να παρακολουθήσετε εδώ.

Η εργασία των μαθητών μας κατάφερε να κερδίσει το “Βραβείο σύνδεσης της επιστήμης με τη βιωσιμότητα”. Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και εις ανώτερα.