5η Διασχολική Συνάντηση Χορωδιών και Νεανικών Μουσικών Σχημάτων
Νοέ 23 2018
Έναρξη εκδήλωσης: 1 Μαρ 2019 18:00

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019, 18.00
Θέατρο Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης

Τo Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης της Φ.Ε. οργανώνει  την 5η  Διασχολική Συνάντηση Χορωδιών και Νεανικών Μουσικών Σχημάτων, με τη σύμπραξη του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, των Ομίλων Απογευματινών Δραστηριοτήτων και του Συλλόγου Αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης. Η  5η Διασχολική Συνάντηση Χορωδιών και Μουσικών Σχημάτων θα πραγματοποιηθεί την  Παρασκευή  1 Μαρτίου 2019, 18.00 – 21.30, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης, με την έγκριση του ΥΠΠΕΘ.  
Στη συγκεκριμένη διασχολική συνάντηση προσκαλούνται να συμμετάσχουν χορωδίες και μουσικά σχήματα Γυμνασίων και Λυκείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά και των άλλων νομών της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα των χορωδιών και των μουσικών σχημάτων θα είναι ελεύθερης επιλογής, ελλήνων ή ξένων συνθετών και ποικίλων μουσικών ειδών αλλά θα περιλαμβάνει και ένα τουλάχιστον τραγούδι σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου, καθώς πρόθεσή μας είναι να τιμήσουμε στη φετινή διοργάνωση τον ποιητή, πεζογράφο και στιχουργό που έφυγε από τη ζωή το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Η Επιτροπή Διοργάνωσης της 5ης Διασχολικής Συνάντησης του Αρσακείου αποφάσισε και φέτος, να επικεντρώσει στη σύνδεση της μουσικής με τον ποιητικό λόγο, ώστε να αναδειχθεί η συγγένεια κι η αλληλεπίδραση των δύο αυτών μορφών τέχνης. Ο τραγουδισμένος από όλους ποιητικός λόγος του Μάνου Ελευθερίου, η ευαισθησία, το βάθος κι η ευστοχία των στίχων του, κατεξοχήν υπηρετούν τον σκοπό αυτό, πλουτίζοντας με λέξεις και ιδέες τις μελωδίες.

Ανοίξτε την Πρόσκληση Συμμετοχής, καθώς και την Αίτηση Συμμετοχής, που πρέπει να αποσταλεί στη Γραμματεία του Σχολείου έως την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018.