Συμμετοχή των μαθητών μας στους 4ους Μαθηματικούς Αγώνες της Φ.Ε.
Ιούν 4 2019

Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 στα Αρσάκεια–Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης διοργανώθηκαν με επιτυχία οι 4οι Μαθηματικοί Αγώνες των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, στους οποίους συμμετείχαν ομάδες μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου από τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης, Ψυχικού, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Ιωαννίνων, καθώς και από σχολεία της Αττικής και της Αργολίδας.

Από τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης συμμετείχαν συνολικά τέσσερις ομάδες, τρεις από τη Γ΄ Γυμνασίου:

  • «Εξυπνώσεις»: Μεντεσίδης Έκτωρ, Ναϊσίδης Δημοσθένης, Πετρίδου Στεφανί, Σαρρή Ελένη – Μαρία, Τουλγαρίδου Στέλλα
  • «Μαθηματική ΥΧ»: Αηδονίδης Στρατής, Ιεροπούλου Κρίστα, Κώστα Νικόλαος, Πατρελάκη Βερόνικα, Πράττου Βίβιαν
  • «Θεσσαλονι-κιςς»: Κουδρόγλου Χρήστος, Παπαδόπουλος Σταύρος, Σαρρής Γιώργος, Στυλιάδης Γιώργος, Τρικούκης Κωνσταντίνος

και μία από την Α΄ Λυκείου:

  • «Οι 5 άγνωστοι»: Σκαλίμης Παλλίδης Σίμος, Δημούδης Γεώργιος, Καρούλης Στράτος, Κώστα Νικόλας

Την εκδήλωση άνοιξε ο συντονιστής Μαθηματικών των Αρσακείων Σχολείων, Παναγιώτης Λιναρδάκης, ενώ και χαιρετισμό απηύθυνε και η Επόπτρια των Αρσακείων Σχολείων, Βασιλική Παπαπέτρου-Μουρσελά.

Στην προκριματική φάση, οι ομάδες δοκιμάστηκαν σε 4 αγωνίσματα, τα οποία περιλαμβάνουν επίλυση γρίφων, κλασικά μαθηματικά, μετρήσεις και κατασκευές σε φυσικό περιβάλλον, καθώς κι ένα αγώνισμα με πριμοδότηση χρόνου.

Την προκριματική φάση ακολούθησαν οι τελικοί για τη Γ΄ Γυμνασίου και την Α΄ Λυκείου. Στους αντίστοιχους τελικούς προκρίθηκαν 8 ομάδες της Γ΄ Γυμνασίου και 8 ομάδες της Α΄ Λυκείου (από τις 46 και 42 αντίστοιχα) που συμμετείχαν στους αγώνες. Στον τελικό οι ομάδες αγωνίστηκαν σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και σε ένα πρόβλημα, για την επίλυση του οποίου έπρεπε να επιλέξουν την πληροφορία που τελικά θα χρησιμοποιήσουν.

Για τη Γ΄ Γυμνασίου, το πρώτο βραβείο έλαβε η ομάδα «ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΤΟΙ» από το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, το δεύτερο βραβείο η ομάδα «”f”στο”x”» από το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων και το τρίτο βραβείο η ομάδα «Ψχοβγάλτες» από το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού.

Για την Α΄ Λυκείου, το πρώτο βραβείο έλαβε η ομάδα «ΤΡΙΩΝΟΜΑ» από το Α΄ Αρσάκειο ΓΕΛ Εκάλης, το δεύτερο βραβείο η ομάδα «ΤΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ» από το Α΄ Αρσάκειο ΓΕΛ Ψυχικού και το τρίτο βραβείο η ομάδα «Νικητές Î R» από το Β΄ Αρσάκειο ΓΕΛ Εκάλης.

Τις ομάδες των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης, τις οποίες συγχαίρουμε για τη συμμετοχή και την προσπάθειά τους, συνόδευσαν στην Αθήνα οι καθηγητές Μαθηματικών των Σχολείων μας, Λένα Μπίκου και Νίκος Τογανίδης.