Φιλμ για 374 Φωτογραφίες
Μαΐ 19 2024

Πρώτο Βραβείο στον Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

Την Τρίτη 14/5/2024, οι μαθητές του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Φραγκίδης (Α4) και Κωνσταντίνα Οικονόμου (Α3) παρευρέθηκαν στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης Διακεκριμένων Ποιημάτων και Διηγημάτων του 8ου Διαγωνισμού Δημιουργικής Γραφής, ο οποίος διοργανώθηκε στις 06/04/2024 από το 2ο Πρότυπο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης-«Λευκός Πύργος» και είχε ως θέμα «Σ΄ αναζητώ στη Σαλονίκη».

Ο Διαγωνισμός απευθύνθηκε σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες που φοιτούν και στις τρεις τάξεις των δημόσιων και ιδιωτικών Γενικών Λυκείων που ανήκουν στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές μας, όπως και το σύνολο των μαθητών και των μαθητριών που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό, δημιούργησαν κείμενα υψηλού επιπέδου, δίνοντας ένα θετικό μήνυμα για τη σχέση των σημερινών εφήβων με τη λογοτεχνία και τη γραφή.

Επιπλέον, οι μαθητές του Σχολείου μας άκουσαν τα διακεκριμένα κείμενα για τη Θεσσαλονίκη του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος και ήρθαν σε επαφή με άλλους εφήβους, που έχουν την αντίστοιχη αγάπη για τη λογοτεχνία και τη γραφή.

Η μαθήτρια Κωνσταντίνα Οικονόμου κέρδισε το Α’ Βραβείο Διηγήματος με έπαθλο, καθώς το κείμενό της με τίτλο Φιλμ για 374 Φωτογραφίες αξιολογήθηκε από τους κριτές ως το αρτιότερο διήγημα του διαγωνισμού. Το διήγημα θα ενταχθεί μαζί με τα υπόλοιπα διακεκριμένα κείμενα του Διαγωνισμού σε ψηφιακή έκδοση (Ε – Book).

Τους μαθητές συνόδευσε ο φιλόλογος και καθηγητής Δημιουργικής Γραφής Αντωνόπουλος Γιώργος