Γερμανικό τμήμα 2016-17
Σεπ 5 2017

 Το γερμανικό τμήμα αναπολεί το Σχολικό Έτος 2016-2017…

  • Συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές της Α΄ Λυκείου για την απόλυτη επιτυχία τους στις εξετάσεις απόκτησης πιστοποιητικών γλωσσομάθειας. Με στοχευμένη και εντατική προετοιμασία μέσα στην τάξη και με την ατομική προσπάθεια των μαθητών, τα παιδιά απέκτησαν τα ακόλουθα διπλώματαGoetheZertifikat B1,GoetheZertifikat B2, GoetheZertifikat C1, ÖSD Zertifikat B2, Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Α2 και Β1.
  • Η επιτυχία μας συνεχίστηκε με την εισαγωγή της μαθήτριας Ελίνας Ζιώγα στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. Με χαρά καλωσορίζουμε λοιπόν τη μελλοντική συνάδελφο στον κόσμο των Γερμανικών!
  • Παράλληλα όμως με την εκμάθηση της γλώσσας οι μαθητές δοκίμασαν τις δυνάμεις τους ως ταξιδιωτικοί ανταποκριτές, δημοσιογράφοι και συγγραφείς:
    Συγκεκριμένα συμμετείχαν στην ηλεκτρονική σύνταξη του διαδικτυακού ταξιδιωτικού οδηγού με τίτλο «Σελίδες ενός ταξιδιωτικού οδηγού: περιδιάβαση Νομών Δράμας και Καβάλας», έργο που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος της Α΄ Λυκείου με τον ομώνυμο τίτλο. Οι μαθητές εργάστηκαν αρχικά στην πλατφόρμα Wikispaces, όπου συγκέντρωσαν το υλικό της έρευνάς τους. Μετά την προγραμματισμένη εκπαιδευτική εκδρομή στις πόλεις Δράμα και Καβάλα και στα περίχωρά τους, έχοντας αποκτήσει πλούσιες προσωπικές εμπειρίες δημιούργησαν τον διαδικτυακό ταξιδιωτικό οδηγό στο διαδικτυακό εργαλείο Padlet, (που μπορείτε να επισκεφθείτε εδώ.)

Ευχόμαστε -ή καλύτερα, υποσχόμαστε πως- το Γερμανικό Τμήμα του σχολείου μας θα συνεχίσει τις επιτυχίες και τις εμπνευσμένες δράσεις του και το σχολικό έτος 2017-2018.