Έχεις τη φύση στο χέρι σου! Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Ιούν 4 2024

Για μία ακόμα χρονιά, το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης συμμετέχει  στις συμβολικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προστασία της φύσης που οργανώνουν η Χ.Α.Ν.Θ. και το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, την Τετάρτη 5 Ιουνίου. Εκπρόσωποι των φορέων επισκέφθηκαν το νηπιαγωγείο μας και μοίρασαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς καλλωπιστικά λουλούδια, για να τα μεταφέρουν στο σπίτι τους με την προτροπή να τα φυτέψουν, να τα περιποιούνται και να τα παρακολουθούν να αναπτύσσονται.

Νήπια και προνήπια συνέβαλαν στη διάδοση του μηνύματος Generation Restoration του Ο.Η.Ε. «Είναι στο Χέρι μας, η Γη μας να είναι Το Μέλλον μας!» και στην καμπάνια του για να καλλιεργήσουμε δάση, να αναβιώσουμε τις πηγές νερού και να φέρουμε πίσω τα εδάφη.

Η δράση εντάσσεται  στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων «Το τραγούδι του Δάσους» της θεματικής  Φροντίζω το Περιβάλλον/ Οικολογία-Παγκόσμια και τοπική  φυσική κληρονομιά καθώς και του Διεθνούς Δικτύου ΠΕ «Μαθαίνω για τα Δάση».