Οι «οικολογικές» Τέσσερις Εποχές του Βιβάλντι, στην ΕΛΣ
Ιούν 3 2021

Μία πρωτότυπη μουσική παράσταση της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρακολούθησαν από τις τάξεις τους τα παιδιά του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της GNO TV στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Βασισμένες στο ομώνυμο έργο του Αντόνιο Βιβάλντι οι Τέσσερις εποχές της ομάδας Patari Project έδωσαν τη δική τους συναρπαστική εκδοχή στο διαχρονικό αριστούργημα της μπαρόκ μουσικής, καθώς μέσα από την κυκλικότητα των εποχών θίγονται σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με τη στάση μας απέναντι στο περιβάλλον.

Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από την υπέροχη μουσική αλλά και από τα πρωτότυπα κοστούμια που ήταν κατασκευασμένα από είδη μιας χρήσης, όπως πλαστικές σακούλες, μπουκάλια, μέχρι πλαστικά καλαμάκια και γάντια. Ταυτόχρονα ευαισθητοποιήθηκαν και προβληματίστηκαν απέναντι στο περιβάλλον και τους κινδύνους που διατρέχει. Ο «πράσινος» χαρακτήρας του έργου και κυρίως η ιδέα της ανακύκλωσης αποτυπώθηκε στις ευφάνταστες ζωγραφιές των παιδιών.
Μέσα από αυτό το υπέροχο μουσικό ταξίδι, γεμάτο χιουμοριστικές καταστάσεις, εκπλήξεις και ανατροπές, τα νήπια και τα προνήπια δεν ενίσχυσαν μόνο την καλλιτεχνική τους παιδεία αλλά ανέπτυξαν και την οικολογική τους συνείδηση!