Επίσκεψη στην έκθεση Vincent Van Gogh Alive – The Experience
Ιαν 20 2019

Την έκθεση “Vincent Van Gogh Alive – The Experience” επισκέφθηκαν τα παιδιά του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019. Τα νήπια και τα προνήπια είχαν την μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά ένα φαντασμαγορικό πολυθέαμα και να βιώσουν έναν νέο τρόπο προσέγγισης της εικαστικής δημιουργίας.

Η έκθεση προσέφερε στα παιδιά μία δημιουργική επικοινωνία ανάμεσα στη σύγχρονη τεχνολογία και τα νέα πολυμέσα, με τον μεγάλο δημιουργό Vincent Van Gogh. Με συναρπαστικό τρόπο παρουσίασε τη ζωή, το έργο, τα συναισθήματα, τις σκέψεις και όλη την ιστορία του καλλιτέχνη, μέσα από μία διασκεδαστική εμπειρία γεμάτη προβολείς, γραφικά, μεγάλες κινούμενες εικόνες, χρώματα και μουσική. Η καθηλωτική ατμόσφαιρα ρέουσων εικόνων, που έμοιαζαν να κινούνται στον χώρο και να γεμίζουν κάθε επιφάνεια, παρέσυραν κάθε παιδί στο πολύχρωμο σύμπαν του Van Gogh.

Στη διάρκεια όλης της προηγούμενης εβδομάδας τα νήπια και τα προνήπια είχαν γνωρίσει πολλούς από τους πίνακες του ζωγράφου και είχαν μάθει λεπτομέρειες για τη ζωή του μέσα από μία πληθώρα δραστηριοτήτων, όπως ηλεκτρονικές προβολές με πλούσιο εικονογραφικό υλικό, αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο, παζλ, εκπαιδευτικά παιχνίδια, ζωγραφική, φύλλα εργασίας κ.ά. Ο «ζήλος» για τον Vincent εμπλουτίστηκε με το υλικό που έφερναν καθημερινά τα παιδιά από το σπίτι τους, όπως αντίγραφα πινάκων και αφίσες, προσωπικά αντικείμενα, παιχνίδια, βιβλία και πληροφοριακό υλικό.