Οι Ε’ & Στ’ τάξεις ενημερώνονται για την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες
Φεβ 5 2020

Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020, οι μαθητές των Ε’ και  Στ΄ τάξεων του Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου για τον σκοπό και τις δράσεις της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες.

Η κ. Δωροθέα Κοκοζίδου, εκπρόσωπος της Υ.Α, πληροφόρησε του μαθητές ότι από τους βασικούς της στόχους είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων και η ευημερία των ανθρώπων που έχουν αναγκαστεί να αφήσουν τα σπίτια τους. Εδώ και πάνω από μισό αιώνα, η Ύπατη Αρμοστεία έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να ξαναρχίσουν τη ζωή τους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται πρόσφυγες, επαναπατρισθέντες, ανιθαγενείς, εσωτερικά εκτοπισμένοι και αιτούντες άσυλο. Η βοήθειά τους στην εξασφάλιση προστασίας, στέγης, υπηρεσιών υγείας και εκπαίδευσης, είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να αφήσουν πίσω τους το τραυματικό παρελθόν και να μπορέσουν να δουν το μέλλον με αισιοδοξία.

Στο τέλος, ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πρόσφυγες και δόθηκε ως δώρο σε κάθε μαθητή μια φούτερ μπλούζα σχεδιασμένη από παιδιά πρόσφυγες που ζουν στη Θεσσαλονίκη. Ευχαριστούμε θερμά τη γονέα του σχολείου μας κ. Λιούμη, η οποία μας έφερε σε επαφή με την Υ.Α καθώς και την κ. Κοκοζίδου για την τόσο εξαιρετική παρουσίαση, η οποία ευαισθητοποίησε τα παιδιά μας.

Η όλη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της συμμετοχής των μαθητών στον 23ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας για τους Πρόσφυγες «Όσα δεν μπαίνουν στη βαλίτσα», που διοργανώνει η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.)