Πιότρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι: «Ο δημιουργός του μήνα Νοεμβρίου»
Δεκ 7 2018

Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης αφιέρωμα στον συνθέτη Πιότρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι (Pyotr Ilyich Tchaikovsky), στο πλαίσιο της δράσης «Ο δημιουργός του μήνα». Ο Τσαϊκόφσκι ήταν αυτός που πάντρεψε τη δυτική μουσική με την εθνική ρωσική σχολή, ενώ η δυτικότροπη τεχνοτροπία του αναδεικνύει τη ρωσική μελωδία, φανερώνοντας τον δυναμισμό αλλά και το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της πατρίδας του.

Οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης Άννα Αλεξίου και Αγάπη Βλάχου έκαναν μία σύντομη αναφορά στη ζωή, στο έργο και στην τεχνοτροπία του σημαντικού Ρώσου συνθέτη της εποχής του Ρομαντισμού.

Στη συνέχεια, η μαθήτρια της Γ΄ τάξης Ελισάβετ Λάλου ερμήνευσε με ιδιαίτερη ευαισθησία το έργο του Τσαϊκόφσκι «Οκτώβριος», από τη συλλογή «Οι τέσσερις εποχές του χρόνου».

Το αφιέρωμα έκλεισε με ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή έργα του συνθέτη, τη «Λίμνη των κύκνων», σε μουσική εκτέλεση του μαθητή της Α΄ τάξης Αντώνιου-Παναγιώτη Ατζέμη, ο οποίος καθήλωσε το κοινό με τους μαγικούς ήχους του βιολιού του, συνοδευόμενος στο πιάνο από την καθηγήτρια Αναστασία Γκίνη.

Την ευθύνη για την προετοιμασία των μαθητών και την άρτια οργάνωση της δράσης «Ο δημιουργός του μήνα» είχε η καθηγήτρια Μουσικής Αναστασία Γκίνη.