Με μεγάλη επιτυχία και συγκλονιστική συμμετοχή ολοκληρώθηκε την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2024 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. η χριστουγεννιάτικη συναυλία του Αρσακείου Θεσσαλονίκης, η τέταρτη κατά σειρά φιλανθρωπική εκδήλωση υπό τον γενικό τίτλο “Τα Παιδιά Τραγουδούν για τα Παιδιά”. Μια βραδιά που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, συνδυάζοντας το μεγαλείο της μουσικής με το βαθύτερο μήνυμα της προσφοράς και της αγάπης.
Αυτή η μοναδική εκδήλωση έφερε στη σκηνή 240 παιδιά, από τα νηπιαγωγεία μέχρι τους απόφοιτους μας, τα οποία με τις μελωδικές φωνές και το ταλέντο τους μετέδωσαν το πνεύμα των Χριστουγέννων. Κάθε ερμηνεία, κάθε νότα, κάθε χαμόγελο γέμισε την αίθουσα με συγκίνηση, δημιουργώντας στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στις καρδιές όλων όσων παρευρέθηκαν.
Οι γονείς και οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι, οι οποίοι γέμισαν τον χώρο με τη θερμή παρουσία και το χειροκρότημά τους, έγιναν μάρτυρες μιας ξεχωριστής εμπειρίας: είδαν τα παιδιά μας να ενώνουν τις φωνές τους σε έναν ύμνο αγάπης, στέλνοντας ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς το ορφανοτροφείο “Μέλισσα” και το ελληνικό σχολείο της Ίμβρου. Ήταν μια στιγμή περηφάνειας και βαθιάς συναισθηματικής σύνδεσης, όπου κάθε γονιός ένιωσε το μεγαλείο της παιδικής ψυχής να λάμπει πάνω στη σκηνή.
Η συναυλία δεν ήταν απλώς μια εορταστική εκδήλωση – ήταν μια πράξη ελπίδας. Το πνεύμα των Χριστουγέννων διαπότισε την ατμόσφαιρα, θυμίζοντας σε όλους μας την αξία της ενότητας και της προσφοράς. Οι μικροί μας πρωταγωνιστές, με τον ενθουσιασμό και την αφοσίωσή τους, κατάφεραν να αγγίξουν τις καρδιές μας και να μας εμπνεύσουν να κάνουμε τον κόσμο λίγο καλύτερο.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες, τους γονείς και το κοινό για την υποστήριξη και την αγάπη τους. Μαζί αποδείξαμε πως, μέσα από τη μουσική και τη συλλογική προσπάθεια, μπορούμε να φέρουμε το φως και την ελπίδα σε όσους το χρειάζονται.
Ας κρατήσουμε ζωντανό το μήνυμα της βραδιάς: τα Χριστούγεννα είναι η εποχή της προσφοράς, της αγάπης και της ενότητας. Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές, με υγεία και χαρά, και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά, για να συνεχίσουμε μαζί αυτό το υπέροχο ταξίδι προσφοράς και αγάπης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α΄/θμιας και β΄/θμιας εκπαίδευσης κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά και εξήρε το έργο των Αρσακείων Σχολείων. Επίσης, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Μέλισσα κ. Ηρώ Στοΐλα ευχαρίστησε τα Αρσάκεια για την στήριξη τους και μίλησε για το έργο που επιτελεί το ίδρυμα για πάνω από 100 χρόνια. Ευχαριστίες εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιμβρίων Θεσσαλονίκης κ. Παύλος Σταματίδης καθώς τα Αρσάκεια είναι μεγάλοι χορηγοί του ελληνικού σχολείου στην Ίμβρο.
Τη συναυλία τίμησαν επίσης με την παρουσία τους :
Ο εκπρόσωπος του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ..Φιλόθεου, ο Πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης κ. Δημήτριος Τζιαφάς, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Κούλα Γιαννακίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Χρήστος Μήττας και η εκπρόσωπος του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη κ. Αγαθοκλέους Άρτεμις.
Το πρόγραμμα καθώς και τους συντελεστές της συναυλίας μπορείτε να τους δείτε παρακάτω:
Ακολουθεί βίντεο με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την εκδή λωση:

























