Η Στ’ τάξη γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών
Οκτ 3 2023

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, η οποία γιορτάζεται στις 26 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές της Στ’ τάξης του Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Γαλλικών είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν πολυγλωσσικές δεξιότητες. Οι μαθητές συμμετείχαν σε μια σειρά δραστηριοτήτων που οργανώθηκαν από τις εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων σε συνεργασία με την “Croisée des langues” στο Παρίσι.  

Ειδικότερα, οι μαθητές, με πολύ κέφι και ενδιαφέρον, πλοηγήθηκαν στην ειδικά σχεδιασμένη για την Ημέρα σελίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου αξιοποιώντας διάφορα μέσα και εργαλεία γνώρισαν τη γλωσσική πολυμορφία της Ευρώπης. Στη συνέχεια, εξοικειώθηκαν με τις περισσότερο και λιγότερο διαδεδομένες ευρωπαϊκές γλώσσες και παρουσίασαν ποιες γλώσσες μιλούν ή θα ήθελαν να μάθουν. 

 Στο τέλος της δραστηριότητας οι μαθητές στόλισαν με τις πολύγλωσσες δημιουργίες τους την τάξη και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γλώσσες αποτελούν γέφυρες επικοινωνίας με άλλους πολιτισμούς και παράθυρα στον κόσμο.