Προετοιμάζοντας τις Σπουδές στο Α.Π.Θ.
Φεβ 11 2021

Μια εικονική επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο

Κατά την εβδομάδα 1 έως 5 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα: «Οι Σπουδές στο Α.Π.Θ.», την οποία συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Εκπαίδευση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης  (Κ.Ε.Σ.Υ.) Α΄ Θεσσαλονίκης και Β΄ Θεσσαλονίκης  σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των μαθητών/τριών της  Γ΄ τάξης των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., για τις σχολές και τα τμήματα του Α.Π.Θ.  Στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη Δ.Ε.Π. από όλα τα Τμήματα του Α.Π.Θ., προκειμένου να παρουσιάσουν το πρόγραμμα σπουδών τους τμήματός τους και τις προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων τους.

Η εκδήλωση φέτος διεξήχθη διαδικτυακά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας. Καθώς η συγκεκριμένη εβδομάδα ήταν και η μοναδική κατά την οποία πραγματοποιήθηκε διά ζώσης εκπαίδευση, οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις από τον χώρο του σχολείου, είτε σε επίπεδο ολομέλειας  τμήματος, είτε σε μικρές ομάδες είτε και μεμονωμένα ανάλογα με τις σχολές και τα τμήματα που τους ενδιέφεραν, τηρώντας πάντα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Βίωσαν, λοιπόν, μία «εικονική» επίσκεψη στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μπόρεσαν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα σπουδών, τα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, τις δυνατότητες απόκτησης μεταπτυχιακού διπλώματος και άλλες διεξόδους που προσφέρει η κάθε σχολή ή τμήμα. Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για τις επαγγελματικές προοπτικές που ανοίγονται με την απόκτηση του πτυχίου.

Η εκδήλωση αυτή, στην οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης συμμετέχουν κάθε χρόνο, αποτελεί πάντα μία ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική εμπειρία, η οποία τους φέρνει σε επαφή με τον χώρο του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της πόλης μας, τους ενημερώνει για τα μαθήματα των διάφορων τμημάτων, επιλύει τυχόν απορίες τους και οπωσδήποτε τους βοηθά να κατασταλάξουν στην επιλογή των σχολών που θα δηλώσουν στο μηχανογραφικό τους δελτίο.