Μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη νύχτα
Δεκ 11 2019

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από παιδικές φωνές, πλημμύρισαν τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019,  την Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. Το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης διοργάνωσε με την υποστήριξη του Ασύλου του Παιδιού και του σωματείου «Παιδείας δρώμενα» χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική συναυλία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τις ανάγκες του Ασύλου του Παιδιού.

Συγκεκριμένα, τα νήπια, η χορωδία και η Β΄ τάξη του Αρσακείου Δημοτικού, η χορωδία και η Β΄ τάξη του Ασύλου του Παιδιού παρουσίασαν με τραγούδια, χριστουγεννιάτικους ύμνους και δρώμενα από τον όμιλο θεάτρου του Αρσακείου Δημοτικού το γεγονός της ανακωχής που έλαβε χώρα το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων του 1914, στα χαρακώματα του Δυτικού Μετώπου, κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η θεατρική απόδοση βασίστηκε στο βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση  «Το Ωραιότερο Χριστουγεννιάτικό Στολίδι». Στην εκδήλωση συμμετείχαν και η παιδική χορωδία του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη καθώς και η παιδική και νεανική χορωδία του Ιερού Ναού Κυρίλλου και Μεθοδίου, την οποία συνόδευσε στο πιάνο ο Νίκος Ζαφρανάς.

Τριακόσια τριάντα παιδιά συνεργάστηκαν επί σκηνής και μετέφεραν με τον πιο όμορφο τρόπο το μήνυμα των ημερών, μήνυμα ειρήνης, συναδέλφωσης και αγάπης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αφιλοκερδώς ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός και ο κόντρα τενόρος Νικόλαος Σπανός. Τον Νικόλαο Σπανό  συνόδευσε στο πιάνο η Ειρήνη Μαύρου.

Ορχήστρα με εξαίρετους καλλιτέχνες της πόλης μας συνόδευσε τα παιδιά:

Διεύθυνση ορχήστρας, πιάνο: ο Αχιλλέας Σοφούδης, βιολί: ο Θάνος Γκιουλετζής, κιθάρα: ο Μιτκούδης Μιχάλης, τρομπέτα ο Στέλιος Χατζηκαλέας, άρπα: η Δανάη Ζαφρανά.

Διεύθυνση χορωδιών: Ηρακλής Παναγόπουλος, Πηνελόπη Μενούνου,  Μαρία Έμα Μελιγκοπούλου,  Ελπίδα Τσάμη

Θεατρική διδασκαλία – Σκηνοθεσία: Κατερίνα Κουλιακιώτη