Η ροδιά Ροζίνα, το δέντρο αγάπης των αποφοίτων
Ιούλ 9 2021

Μια καινούργια τιμητική παράδοση ξεκινάει φέτος για το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης! Για κάθε σχολική χρονιά, που ολοκληρώνεται, θα φυτεύεται ένα νέο δέντρο στην αυλή του Νηπιαγωγείου, σε ανάμνηση των μαθητών-αποφοίτων της.
Έτσι για πρώτη φορά, την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021, τελευταία μέρα του σχολικού έτους, τα νήπιά μας είχαν στη διάθεσή τους ένα δέντρο ροδιάς και το φύτεψαν σε σημείο της αυλής, το οποίο είναι ορατό από την αυλή του Δημοτικού, ώστε και τις επόμενες χρονιές να παρατηρούν την ανάπτυξή του. Μια αναμνηστική πλακέτα, με την ημερομηνία και όλα τα ονόματα των παιδιών περάστηκε στον κορμό της ροδιάς για να θυμίζει σε όλους και να τιμά τα παιδιά που αποφοίτησαν από το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης τη σχολική αυτή χρονιά. Συμβολικό ήταν και το όνομα που έδωσαν τα ίδια τα παιδιά στο δέντρο: “Ροζίνα”, το όνομα της πρωταγωνίστριας του Κουρέα της Σεβίλλης.
Το Νηπιαγωγείο μας επιβραβεύει και εύχεται στους πρωταγωνιστές αυτής της χρονιάς, το δέντρο της ροδιάς, που συμβολίζει την υγεία και την ευτυχία, να φέρνει πάντα καλοτυχία στη ζωή τους! Ταυτόχρονα στέλνει ένα οικολογικό μήνυμα για την αγάπη και την φροντίδα του περιβάλλοντος.