Και 2η Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning! Για το έργο «Under the Sea!»
Σεπ 7 2022

Τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 το Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης βραβεύθηκε με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το eTwinning έργο «Under the Sea!» που υλοποίησαν κατά το σχολικό έτος 2021-2022  δύο  τμήματα αγγλικών τής Στ’ Τάξης  σε συνεργασία με τους μικρούς μαθητές των 3 τμημάτων της Δ’ Τάξης. Οι μαθητές τού σχολείου μας συνεργάστηκαν με συνομήλικους μαθητές από 5 σχολεία της Ευρώπης: από την Ισπανία, την Τουρκία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Κροατία.

Το έργο σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της Δράσης eΤwinning ήταν πολύ ενδιαφέρον και ποιοτικό με ξεκάθαρους στόχους και ποικίλες δημιουργικές δραστηριότητες που ενέπνευσαν τους μαθητές που συμμετείχαν. Επιπλέον σύμφωνα με τους αξιολογητές ότι όλα τα κριτήρια πληρούνταν στο έπακρο και οι στόχοι που είχαν αρχικά τεθεί επιτεύχθηκαν πλήρως.

Πολλά θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους μαθητές μας που συμμετείχαν στο βραβευμένο eTwinning έργο «Under the Sea!», καθώς μέσα από αυτήν τη δημιουργική σύμπραξη αναδείχθηκε η σημαντικότητα της συνεργασίας των λαών και της εκμάθησης των ξένων γλωσσών και έγινε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όχι μόνο της σχολικής αλλά και της ευρύτερης κοινότητας αναφορικά με τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής και την επιτακτική ανάγκη προστασίας των ωκεανών και του περιβάλλοντος γενικότερα.

Το πρόγραμμα ίδρυσε και συντόνισε η καθηγήτρια Αγγλικών και eTwinning Ambassador κ. Κατερίνα Κυριακίδου με την πολύτιμη συνδρομή της καθηγήτριας Αγγλικών  κ. Χριστίνας Σίσκου. Τους μαθητές της Δ’ τάξης καθοδήγησαν οι δασκάλες των τμημάτων: κ. Μερόπη Καλούτσα, κ. Ευαγγελία Μισιάκα και κ. Λαρίσα Μπαγκλαρίδου.