Ενημέρωση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πυρκαγιών
Δεκ 5 2018

Οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής και η τραγική τους εξέλιξη κατέστησαν σαφή στην ελληνική κοινωνία την ανάγκη πρόληψης αλλά και εκπαίδευσης όλων των πολιτών στην αντιμετώπιση παρόμοιων κρίσιμων καταστάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν τις παρακάτω δράσεις:

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 τα  παιδιά του Νηπιαγωγείου καθώς και οι μαθητές των Α’ και Β’ τάξεων του Δημοτικού ενημερώθηκαν για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πυρκαγιών.  Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκε το έργο και η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με τη χρήση εποπτικής παρουσίασης εικόνων και βίντεο, ενώ στο δεύτερο μέρος τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα τα μέρη και τον βασικό εξοπλισμό ενός πυροσβεστικού οχήματος καθώς και της στολής ενός πυροσβέστη, μαθαίνοντας παράλληλα για τη χρησιμότητα και τον σκοπό που εξυπηρετεί το καθένα.

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, οι γονείς των μαθητών μας και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας ενημερώθηκαν πάνω στην πρόληψη και την αντιμετώπιση πυρκαγιών, αλλά και στη δημιουργία ομάδων αντιμετώπισης κινδύνων στον εργασιακό μας χώρο (με βάση το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο).

Καλεσμένος και βασικός ομιλητής και στις δύο εκδηλώσεις  ήταν ο Πυρονόμος του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού και πατέρας μαθήτριάς μας, κ. Γεώργιος Οικονομίδης, ο οποίος μετέδωσε, πέρα από τις απαιτούμενες βασικές γνώσεις και την προσωπική του εμπειρία πάνω στη συγκεκριμένη θεματική. Τον ευχαριστούμε θερμά που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Σχολείου μας.