Είναι ώρα να μάθουμε… Πηγές Γνώσης και Μέσα Ενημέρωσης
Απρ 8 2020

Με αυτόν τον τίτλο και θέτοντας σε εφαρμογή όλα τα μέσα και τις παραμέτρους αξιοποίησης της ασύγχρονης και της αµφίδροµης επικοινωνίας εκπαιδευτικών – παιδιών,  το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης υλοποίησε τη δεύτερή του Διάδραση που αφορούσε στην Ενότητα «Στον καιρό του κορωνοϊού – Είναι ώρα να μάθουμε».

Στην κρίσιμη για την υγεία αλλά και τη ζωή μας γενικότερα περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η πληροφόρηση αποκτά έναν καθοριστικό και ζωτικό ρόλο στην καθημερινότητα όλων. Οι πηγές της ενημέρωσής µας οφείλουν να είναι αξιόπιστες και ποικιλόμορφες ώστε να εξασφαλίζουν τη σωστή πληροφορία, τη γνώση και κατ’ επέκταση τη μόρφωση.  Με αυτόν τον τρόπο εξαλείφεται η όποια αίσθηση φόβου και αβεβαιότητας κυριαρχεί και αναπτύσσεται μία ασπίδα ασφαλείας για όποιο θέμα κι αν μας απασχολεί τώρα ή στο μέλλον.

Με βάση αυτό το θέμα και το υλικό που τους κοινοποιήθηκε ζητήθηκε από τα παιδιά, αφού συζητήσουν με τους γονείς τους, να αποτυπώσουν με την τεχνική του κολάζ ή της ζωγραφικής τις απόψεις τους για τους τρόπους με τους οποίους μαθαίνουμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν.

Η ανταπόκριση των παιδιών στη Διά-δραση χαρακτηρίστηκε από μεγάλη επιτυχία και την αθρόα συμμετοχή των παιδιών,  καταδεικνύοντας για άλλη μια φορά τον ενθουσιασμό, τη φαντασία και την πρωτοτυπία των ιδεών τους.