Κοινωνικές πρωτοβουλίες Αρσακείου Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης ενόψει της εορτής του Πάσχα
Απρ 17 2019

Αγαπητοί γονείς,

λίγες εβδομάδες πριν τις άγιες ημέρες του Πάσχα, η σκέψη μας είναι κοντά στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης και χρειάζονται τη βοήθειά μας. Τα Αρσάκεια Σχολεία καλλιεργούν την ιδέα της κοινωνικής προσφοράς στους μαθητές και στις μαθήτριές τους και με το πνεύμα αυτό αποφασίσαμε, όπως και κάθε χρόνο, να συγκεντρώσουμε χρήματα, ώστε να πραγματοποιήσουμε τις εξής δράσεις:

  • Να στηρίξουμε οικονομικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που στοχεύει στην προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων παιδιών και οικογενειών, εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους.
  • Να ενισχύσουμε τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, και πιο συγκεκριμένα το Ψυχαγωγικό Κέντρο των ατόμων με αναπηρία, το Υπνωτήριο Αστέγων και τον Ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, αναλαμβάνοντας την αγορά απαραίτητων ηλεκτρικών συσκευών αλλά και συγκεντρώνοντας πασχαλινά προϊόντα (σοκολατένια αυγά, τσουρέκια, κόκκινα αυγά κ.τ.ό.) για τις οικογένειες που στηρίζουν οι Υπηρεσίες του Δήμου.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να ενισχύσετε τις δράσεις μας αυτές, είτε προσφέροντας κάποιο χρηματικό ποσό είτε φέρνοντας στο Σχολείο κάποια πασχαλινά είδη. Προκειμένου να παραδοθούν έγκαιρα τα προϊόντα και τα χρήματα, η συγκέντρωσή τους θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019.

Με τη βεβαιότητα πως θα σας έχουμε αρωγούς μας και σε αυτή την πρωτοβουλία, σας ευχαριστούμε θερμά και σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση.

Τα Μαθητικά Συμβούλια, οι Σύλλογοι Διδασκόντων και οι Διευθύνσεις

Αρσακείου Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης της Φ.Ε.