Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής
Ιούν 6 2019

Την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο τού προγράμματος Αγωγής Υγείας που εκπόνησαν τη φετινή χρονιά με θέμα «Ασφαλώς κυκλοφορώ», επισκέφθηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, με στόχο την εξοικείωσή τους με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής  έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελεί  προσομοίωση του αστικού δικτύου. Περιλαμβάνει δρόμους, πεζοδρόμια και διαβάσεις πεζών, νησίδες, λωρίδες για την κίνηση ποδηλάτων, καθώς και οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση.

Τα παιδιά παρακολούθησαν αρχικά ένα θεωρητικό μάθημα από τον εκπαιδευτή του Πάρκου, στο οποίο έμαθαν να ερμηνεύουν τις πινακίδες και τα σήματα που συναντούν καθημερινά στο οδικό δίκτυο. Στη συνέχεια, περιηγήθηκαν στο Πάρκο ως πεζοί και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του εκπαιδευτή τους.

Στο τέλος, αφού εξοπλίστηκαν με κράνη και ειδικά γιλέκα με αντανακλαστική επιφάνεια, περιπλανήθηκαν στο Πάρκο με τα ποδήλατα εφαρμόζοντας τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Η επίσκεψη αυτή ενθουσίασε τους μαθητές, οι οποίοι την χαρακτήρισαν διασκεδαστική αλλά και εποικοδομητική.