Συμμετοχή των Ομίλων σε σχολικές εκδηλώσεις
Μαρ 12 2019

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας noesis  εκδήλωση με θέμα «οι πολλαπλές όψεις τού ουρανού». 

  • Την αυλαία άνοιξε ο Απογευματινός Όμιλος Πειραμάτων Χημείας, οι μαθητές τού οποίου παρουσίασαν στο κοινό εντυπωσιακά πειράματα σε άψογη εκτέλεση. Άρτια προετοιμασμένοι υπό την διακριτική καθοδήγηση τής καθηγήτριας κ. Στεφανίδου και με την αρωγή τού παρασκευαστή κ. Μπατγίδη οι μαθητές μας παρασκεύασαν καραμέλα, το πιο αγαπημένο άρωμα των παιδιών (και όχι μόνο…), μετέτρεψαν το γκριζόμαυρο στερεό (μεταλλικό ιώδιο) σε αέρινο μωβ και πίσω πάλι στην αρχική μορφή του, έκαναν ένα θεαματικό flashback με απλή ταινία μαγνησίου, απέδειξαν ότι το νερό υπάρχει ακόμη και μέσα σε στερεά υλικά, δημιούργησαν ζωογόνο αέριο μέσα σε δοκιμαστικό σωλήνα και,  τέλος, έβαλαν φωτιά στη …σαπουνάδα προκαλώντας έκπληξη στους μικρούς θεατές που παρακολουθούσαν μαγεμένοι.
  • Στη συνέχεια και ύστερα από την εκπληκτική ομιλία τού καθηγητή κ. Τσιγάνη (https://www.noesis.edu.gr/wp-content/uploads/2019/02/tsiganis.jpg) τη σκυτάλη έλαβε η Χορωδία, ίσως η πιο αγαπημένη επιλογή των μαθητών στην ιστορία των απογευματινών ομίλων. Οι μαθητές τού Ομίλου Χορωδίας Παραδοσιακής και Βυζαντινής Μουσικής τραγούδησαν με κέφι συνοδεύοντας το συγκρότημα Opera Chaotique (https://www.noesis.edu.gr/wp-content/uploads/2019/02/apola-tastra.jpg) και ενθουσίασαν το κοινό που συμμετείχε με χαρά.