Πρωτιές και βραβεύσεις σε πανελλήνιους διαγωνισμούς δημιουργικής γραφής
Ιούν 12 2020

Στον 12ο  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γραπτού Λόγου που διοργανώνουν κάθε χρόνο οι εκδόσεις Πατάκη, με ελεύθερο θέμα, το Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης βγήκε πρώτο, με τις συμμετοχές των παιδιών του Ομίλου Δημιουργικής Γραφής, ενώ ο μαθητής της Ε’ τάξης Σπυρίδων Σπυριδωνίδης με το διήγημά του «Η έκτη Καρυάτιδα» ήταν ένας από τους 35 τυχερούς που κληρώνονται κάθε χρόνο.

Βασικά κριτήρια για τη βράβευση των κειμένων ήταν η πρωτοτυπία τους και η έκφραση των σκέψεων των παιδιών με αυθεντικό τρόπο και όχι κατ’ ανάγκη η καλλιέπεια των κειμένων. Το έπαθλο είναι βιβλία για το σχολείο, των εκδόσεων Πατάκη, αξίας 240€.

Στον 9ο Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό λογοτεχνίας «Σοφία Φίλντιση – Το δέντρο της Σοφίας» που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, η μαθήτρια της Γ΄ τάξης Καραγιαννίδου Λυδία κέρδισε το 1ο βραβείο, ο Γιώργος Μπαζλής το 2ο , ενώ οι Γιώργος Κοσμάογλου και Ελβίρα Μούτση το 3ο. Από την Δ΄ τάξη η μαθήτρια Βασιλική Παντελίδου κέρδισε το 1ο βραβείο ενώ ο Χρόνης Παναγιωτίδης το 3ο. Από την Ε΄ τάξη η μαθήτρια Βέρα Σονάυ κέρδισε το 3οβραβείο. Η αξιολόγηση των διηγημάτων έγινε από τον γνωστό συγγραφέα Μάνο Κοντολέων, τη συγγραφέα Κατερίνα Ζωντανού και την εκπαιδευτικό συγγραφέα Άννα Κοντολέων

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν με τις ιστορίες τους.