Επίσκεψη του Προέδρου της Φ.Ε. κ. Γ. Μπαμπινιώτη στα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης
Απρ 24 2019

Τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο Γενικός Γραμματέας καθηγητής κ. Ιωάννης Παρασκευόπουλος και η Επόπτρια των Σχολείων κα Βασιλική Παπαπέτρου-Μουρσελά, από τη Δευτέρα 8 Απριλίου έως και την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019.

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης ο καθηγητής κ. Γ. Μπαμπινιώτης πραγματοποίησε δύο πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες.

Ομιλία του καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη με θέμα: «Η ελληνική γλώσσα σε σχέση με το ελληνικό αλφάβητο και τον ελληνικό πολιτισμό» στα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης

Η ομιλία αυτή οργανώθηκε από τα Αρσάκεια Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων – Κηδεμόνων των μαθητών των Σχολείων και πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης την Τρίτη 9 Απριλίου 2019.

Ο καθηγητής μίλησε για την ιστορία του ελληνικού αλφάβητου, τη γραφή, την ορθογραφία και τη γλώσσα μας γενικότερα, θέματα που αναπτύσσονται και στο νέο του βιβλίο «Το Ελληνικό Αλφάβητο». Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι της δημόσιας εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί των Σχολείων, τα προεδρεία των Συλλόγων Γονέων και πολλοί άλλοι γονείς.

Η βραδιά έληξε με ευχαριστίες και συμβολικά δώρα που χάρισαν οι πρόεδροι των Συλλόγων στον ομιλητή κ. Γ. Μπαμπινιώτη, στην Επόπτρια κα Β. Παπαπέτρου και στον Γενικό Γραμματέα της Φ.Ε. κ. Ι. Παρασκευόπουλο.

Ας σημειωθεί ότι αφορμή για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στάθηκε η πρωτοβουλία των Γονέων να καλέσουν τον Πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής, προκειμένου να συζητήσουν μαζί του θέματα που άπτονται της σχολικής πρακτικής. Στη συνάντηση αυτή, η οποία είχε γίνει κατά τις πρωινές ώρες της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος συζήτησε με τους εκπροσώπους των γονέων και ανταποκρίθηκε θετικά στα περισσότερα αιτήματά τους.

 

Ομιλία του καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη με θέμα: «Η δύναμη της Ελληνικής Γλώσσας με αναφορά και στη γλώσσα της Δικαιοσύνης», Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου

Η δεύτερη αυτή ομιλία του καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών και αφορούσε στην αξία και στη δύναμη της Ελληνικής Γλώσσας ως σημαντικότερη μορφή πολιτισμού ενός λαού καθώς και στην ιδιαίτερη σημασία που αποκτά η χρήση της στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Η ομιλία ενθουσίασε τους νομικούς, αλλά και όσους είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν, ενώ η μακρά συζήτηση που ακολούθησε έδειξε το σοβαρό ενδιαφέρον όλων γύρω από το θέμα της.