Νότες Χριστουγέννων
Ιαν 19 2019

στον απόηχο των γιορτών…

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, τo Αρσάκειο Γυμνάσιο-Λύκειο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και τις μαθητικές κοινότητες συνδιοργάνωσαν τη Χριστουγεννιάτικη εορταγορά «Νότες Χριστουγέννων». Μαθητές και μαθήτριες, γονείς, καθηγητές, απόφοιτοι και φίλοι επισκέφτηκαν το Σχολείο και στήριξαν το φιλανθρωπικό μας έργο, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη τους προς το συνάνθρωπό μας. Όλοι οι χώροι του Σχολείου γέμισαν με χαρούμενα πρόσωπα και φωνές, ευχές και τραγούδια.

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, γούρια, κοσμήματα, λουλούδια, βιβλία, η ετήσια έκδοση της σχολικής μας εφημερίδας «Νεογράφημα», το ημερολόγιο του 2019 με εικαστικά έργα από μαθητές του Αρσακείου Θεσσαλονίκης που συμμετείχαν στην έκθεση «Point of View», βρίσκονταν στους πάγκους προσελκύοντας το ενδιαφέρον όλων, μικρών και μεγάλων. Σπιτικές λιχουδιές, κρέπες, βάφλες, τσάι  από τα τμήματα των Ξένων Γλωσσών και ζεστό κρασί από το Σύλλογο Γονέων, προσφέρονταν στους επισκέπτες. Οι Όμιλοι Απογευματινών Δραστηριοτήτων συμμετείχαν με αρωματικά σαπούνια που έφτιαξαν τα παιδιά, το δεκαπενταμελές μαθητικό συμβούλιο του Γυμνασίου διαθέτοντας όμορφα σκουφάκια με το διακριτικό του Σχολείου και το μαθητικό συμβούλιο του Λυκείου διοργανώνοντας  λαχειοφόρο αγορά με πολλά δώρα και εκπλήξεις. Επίσης, οι απόφοιτοί των Αρσακείων διέθεσαν δωρεάν το πρώτο τεύχος του περιοδικού τους «IRIΣ». Τέλος, στο αμφιθέατρο του Σχολείου μας υπεύθυνοι από την Ομάδα Στελεχών της ΧΑΝΘ οργάνωσαν ομαδικά παιχνίδια για τα παιδιά.

Νωρίς το απόγευμα χριστουγεννιάτικες μελωδίες, τραγούδια και κάλαντα αντήχησαν σε όλο το Σχολείο από το μουσικό σχήμα του 7ου ΓΕΛ υπό τη διεύθυνση της Μουσικού κ. Ανδρονίκης Σερενίδου και από τα παιδιά της Α΄ Γυμνασίου υπό τη διεύθυνση της Μουσικού των Σχολείων μας κ. Αναστασίας Γκίνη. Ακολούθησε ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων, ανάμεσά τους κι ο απόφοιτός μας Θεόδωρος Μπουρλής, που χόρεψε παραδοσιακούς χορούς ξεσηκώνοντας τους παρευρισκομένους. Στη συνέχεια, οι μαθήτριες του Λυκείου Μάγδα Κατσάνου, Αλεξάνδρα Κερμανίδου, Παναγιώτα Νίκου και Εβελίνα Μπογιάρη, με τη συνοδεία της Χριστιάνας Λάκκα στο πιάνο, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια χαρίζοντας κέφι και δημιουργώντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, για να δώσουν τη σκυτάλη στους αποφοίτους μας, Οδυσσέα Αλεξανδρίδη (πιάνο-τραγούδι) και Βάια Μαθά (τραγούδι), που με τις ζεστές τους φωνές έκλεισαν αυτή την όμορφη γιορτή. Τέλος, ευχές και χαμόγελα σκόρπισαν ο Άι Βασίλης και το ξωτικό του, με τους αποφοίτους μας Ιορδάνη Κοκόνα και  Αριέττα Οκαλίδου, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Με τα έσοδα από τη Χριστουγεννιάτικη εορταγορά μας, καθώς και τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν, ενισχύθηκαν το «Χαμόγελο του Παιδιού», το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο», ο «Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος», καθώς επίσης και άπορες οικογένειες του Δήμου Παύλου Μελά. Στη χριστουγεννιάτικη εορταγορά μας συμμετείχε φέτος για πρώτη χρονιά και ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Βορείου Ελλάδος «Η Λάμψη» με δικό του χώρο, όπου διέθεσε προς πώληση αντικείμενα κατασκευασμένα από τις εθελόντριες του Συλλόγου.