Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με την Κ.Ο.Θ.
Νοέ 15 2021

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω Live Streaming

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, τα παιδιά του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν, μαζί με τα παιδιά από πολλά άλλα σχολεία, σε ένα μουσικό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα που διοργάνωσε η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του νέου της εκπαιδευτικού προγράμματος «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με την Κ.Ο.Θ.». Σύνθημά τους: «Η μουσική μας ενώνει»!

Τα παιδιά «μεταφέρθηκαν» από τις τάξεις τους μέσω Live Streaming στην Αίθουσα Συναυλιών «Σόλων Μιχαηλίδης», στην παραλία της Θεσσαλονίκης, και από εκεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η μουσική κληρονομιά κάθε τόπου με τις δημοτικές μελωδίες, τους ρυθμούς και τους χορούς μετατρέπονταν σε θαυμαστά συμφωνικά έργα μέσα από τους ήχους της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση της Κάτιας Μολφέση. Το ρεπερτόριο αντλήθηκε από μουσικά έργα των Νίκου Σκαλκώτα και Γιάννη Κωνσταντινίδη, προσκαλώντας τα παιδιά να γνωρίσουν την ιδιοφυία και το χαρισματικό ταλέντο των κορυφαίων Ελλήνων συνθετών. Η υπέροχη παρουσίαση από την Μαριάνα Μποζαπαλίδου συμπλήρωσε τη μουσική περιήγηση με θέρμη και ενθουσιασμό.

Το πρόγραμμα ήταν ενταγμένο στον κύκλο προγραμμάτων της Κ.Ο.Θ. για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να «δουν» την ελληνική δημοτική μουσική με μια άλλη προοπτική και με έναν τρόπο τελείως πρωτοποριακό: μέσα από το ένδυμα της συμφωνικής μουσικής. «Η μουσική μας ενώνει», αλλά και η μουσική μας μαθαίνει!

Η ιδιαίτερη αυτή μουσική εμπειρία μας γέμισε χαρά και ενθουσιασμό, αντιδράσεις αναμενόμενες, αν σκεφτεί κανείς ότι κάποια από τα έργα που ακούσαμε είχαν αποτελέσει τη μουσική επένδυση στη Γιορτή Λήξης του Νηπιαγωγείου τον Ιούνιο 2021 και μας ήταν ήδη αγαπητά.

Ευχαριστούμε Κ.Ο.Θ.!