Φύτεψε ένα λουλούδι – Διάδωσε το μήνυμα
Ιούλ 5 2022

Φυτεύοντας ένα λουλούδι διαδίδουμε το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος

Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης και φέτος παίρνει μέρος σε δράσεις για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, δύο μέρες πριν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, συμμετείχε σε μία δράση για τη διάδοση του μηνύματος για την προστασία του περιβάλλοντος στο πλαίσιο του κοινού προγράμματος της ΧΑΝΘ και του ΤΙΤΑΝ «Μετράμε Χρόνια – Μετράμε Πράξεις». Η δραστηριότητα είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων «Φροντίζω το περιβάλλον» στην Υποθεματική «Οικολογία – Παγκόσμια και Τοπική Φυσική κληρονομιά» και συγκεκριμένα στο Σχέδιο «Φυσιολάτρες Εν Δράσει» που εκπονήθηκε φέτος.

Με κεντρικό μήνυμα «Έχεις τη φύση στο χέρι σου» παιδιά και εκπαιδευτικοί φύτεψαν ένα λουλούδι και μοιράστηκαν αυτήν τη στιγμή με όλον τον κόσμο. Οι μαθητές με φτυαράκια, τσουγκράνες και σκαλιστήρια με τη βοήθεια του κηπουρού του σχολείου φύτεψαν τους όμορφους κατιφέδες που προσέφερε το πρόγραμμα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του αμπελώνα του νηπιαγωγείου. Πότισαν τα φρεσκοφυτεμένα λουλούδια με τα ποτιστήρια τους και ευχήθηκαν η μικρή αυτή πράξη τους να κάνει το μήνυμα «Έχουμε μόνο μία Γη» να ηχήσει δυνατά και να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους. Η χαρά ήταν έκδηλη και η ικανοποίηση φανερή στα πρόσωπά τους για την ανεκτίμητη εμπειρία που απόκτησαν.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους εκπροσώπους της περιβαλλοντικής δράσης που ενώνουν τις δυνάμεις τους και ενθαρρύνουν τα παιδιά σε μια συλλογική προσπάθεια.

Δημιουργούμε, μαθαίνουμε, προστατεύουμε το περιβάλλον!