Ολοκλήρωση Εργαστήριων Δεξιοτήτων
Ιούν 28 2022

Τα νήπια και τα προνήπια του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης μέσα από τους τέσσερις θεματικούς κύκλους των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων συμμετείχαν σε τέσσερα προγράμματα και ήρθαν σε επαφή με τις Υποθεματικές: «Οδική ασφάλεια», «Ανθρώπινα Δικαιώματα», «Οικολογία-Παγκόσμια και Τοπική Φυσική κληρονομιά» και «STEM/Εκπαιδευτική Ρομποτική».

Μέσα από τα Εργαστήρια προσπαθήσαμε, ως σχολείο, να επιτύχουμε το όραμά μας, να δημιουργήσουμε ένα σχολικό περιβάλλον το οποίο θα υποστηρίζει όλα τα μέλη του, ώστε να γίνουν ενεργοί, δημοκρατικοί και υπεύθυνοι πολίτες σε σχέση με τον εαυτό τους, τον συνάνθρωπό τους, το περιβάλλον, τις επιστήμες και την τεχνολογία.

Ένα μικρό δείγμα του έργου που παράχθηκε αποτελεί το έντυπο – o προσωπικός φάκελος των μαθητών που θα τους συνοδεύει στα σχολικά τους χρόνια και θα τους θυμίζει τον τρόπο που καλλιεργήθηκαν και ενισχύθηκαν οι «ήπιες» δεξιότητές τους στη βαθμίδα του νηπιαγωγείου.

Τα χέρια τους κρατούν σφιχτά το έντυπο και ευχόμαστε να αξιοποιήσουν όσα κέρδισαν μέσα από τα συγκεκριμένα προγράμματα στη μετέπειτα ζωή τους.