«Ο θεσμός της Βιβλιοθήκης» Επιμορφωτικό σεμινάριο
Ιούν 18 2022

Το Σχέδιο Δράσης «Μια βιβλιοθήκη γεννιέται» του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να πλαισιώνεται και να ενδυναμώνεται με εποικοδομητικές επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών που το υλοποιούν.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022, ο κ. Γιώργος Τράπαλης, γλωσσολόγος, λεξικογράφος και ανάμεσα σε πολλά άλλα και υπεύθυνος των βιβλιοθηκών των Αρσακείων Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, παρουσίασε στις νηπιαγωγούς εισήγηση με θέμα «Ο θεσμός της βιβλιοθήκης, ο ρόλος που διαδραμάτισε στην εκπαίδευση των Αρσακείων Σχολείων από τον 19ο αιώνα καθώς και στη δημιουργία ευκαιριών με στόχο την ενθάρρυνση τής αυτενέργειας και τής πρωτοβουλίας των παιδιών στη χρήση της βιβλιοθήκης». Η δίωρη επιμορφωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά σε ψηφιακή αίθουσα του νηπιαγωγείου στις 17.00 μ.μ.

Ο κ. Τράπαλης με την εισήγησή του έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα των νηπιαγωγών, ανέλυσε τα κριτήρια επιλογής των βιβλίων μιας βιβλιοθήκης, σύστησε βιβλία που μπορούν να υποστηρίξουν και να ενισχύσουν το συγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης και πρότεινε φιλαναγνωστικές δράσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως «το βιβλίο του μήνα».

Τον ευχαριστούμε θερμά για την ιστορική αναδρομή και όλες τις πολύτιμες ιδέες-προτάσεις του καθώς μας κέντρισε το ενδιαφέρον για περαιτέρω αναζήτηση και μελέτη πάνω στον θεσμό της βιβλιοθήκης!