Ανάσταση 2021
Μαΐ 1 2021

Σε κάθε τόπο της Ελλάδας, αλλά και παντού όπου υπάρχουν Έλληνες, η Κυριακή του Πάσχα γιορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Φίλοι και συγγενείς μαζεύονται για το αναστάσιμο τραπέζι. Το παραδοσιακό αρνάκι, φουρνιστό ή στη σούβλα, δεν λείπει από κανένα σπιτικό. Όλοι γιορτάζουν και χαίρονται με χορούς και τραγούδια την Ανάσταση του Χριστού.

Φέτος, τη χρονιά που τιμούμε τα 200 χρόνια μετά την ελληνική επανάσταση αξίζει να θυμηθούμε το ιδιαίτερο νόημα που αποκτούσε η Πασχαλινή Αναστάσιμη ημέρα για τους σκλαβωμένους Έλληνες κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Το αρνί είχε συνδεθεί με τους αγώνες τους και η Ανάσταση του Χριστού συμβόλιζε την Ανάσταση του Ελληνικού Έθνους.

Γι’ αυτό η φετινή κάρτα μας είναι ένα κολάζ από ζωγραφιές παιδιών με το θέμα αυτό. Καθημερινοί άνθρωποι και φουστανελοφόροι συνεβρίσκονται σε μια κοινή πασχαλινή γιορτή. Στη 2η εκδοχή της το πασχαλινό γλέντι μεταφέρεται στην ελληνική ύπαιθρο, όπως απεικονίζεται στους πίνακες του Θεόφιλου Γ. Χατζημιχαήλ, του ζωγράφου που αντικατοπτρίζει στο έργο του τη λαϊκή μας παράδοση και ιστορία.

Χριστός Ανέστη! Με υγεία και αγάπη σε όλον τον κόσμο.