Οι Τρεις Ιεράρχες στο Νηπιαγωγείο
Φεβ 4 2021

Μια μέρα πριν τη μεγάλη γιορτή των Γραμμάτων, των Τριών Ιεραρχών, το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης αφιέρωσε αρκετό διδακτικό χρόνο για να τιμήσει τους μεγάλους Δασκάλους, τη δράση και τα συγγράμματά τους, τα οποία οι Άγιοι υποστήριξαν με το παράδειγμα της ενάρετης ζωής τους και παραμένουν επίκαιρα όσα χρόνια κι αν περάσουν.
Κι επειδή τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας συναισθάνονται περισσότερο παρά αντιλαμβάνονται το νόημα των λέξεων εκείνη τη μέρα οι Τρεις Ιεράρχες «επισκέφτηκαν» το Νηπιαγωγείο μας και «συνομίλησαν» μαζί τους.
Ο Άγιος Ιωάννης επειδή είχε το χάρισμα να μιλά πολύ όμορφα, μίλησε πρώτος και εξήγησε γιατί οι άνθρωποι του έδωσαν το επίθετο Χρυσόστομος.
Ο Άγιος Γρηγόριος φανέρωσε ότι το περίεργο όνομα Ναζιανζηνός, το πήρε από την περιοχή όπου μεγάλωσε, ενώ το Θεολόγος επειδή μιλούσε πολύ για τον Τριαδικό Θεό.
Για τον Άγιο Βασίλειο, που ανακηρύχτηκε Μέγας, όλοι γνωρίζαμε ήδη αρκετά, αλλά κανείς δε γνώριζε τίποτα για τη «Βασιλειάδα», το πολύ μεγάλο φιλανθρωπικό ίδρυμα που δημιούργησε, όπου έβρισκαν φροντίδα όλοι όσοι είχαν ανάγκη.
Και οι Τρεις τους τόνισαν τη μεγάλη σημασία που έχει να είναι κάποιος μορφωμένος και συνέστησαν στα παιδιά να βοηθούν όσους έχουν ανάγκη, όπως έκαναν και οι ίδιοι, χωρίς να περιμένουν ανταλλάγματα.
Ενθύμιο των ωραίων αναμνήσεων που θα υπάρχουν από αυτό το τιμητικό αφιέρωμα η κάρτα που φιλοτέχνησαν όλα τα παιδιά ζωγραφίζοντας τις μορφές των Αγίων Πατέρων.
Ας είμαστε όλοι φωτισμένοι και γεροί να γιορτάζουμε πάντα!