Το «Νεογράφημα» βραβεύεται και πάλι ως η καλύτερη εφημερίδα Γυμνασίων Κεντρικής Μακεδονίας!
Μαΐ 19 2019

Ρεπορτάζ της δημοσιογραφικής αποστολής που παρέλαβε το βραβείο

Από την Άννα Αλεξίου, Κρίστα Ιεροπούλου, Βίβιαν Πράττου και Άννα-Μαρία Υφαντή

 

Η αλήθεια είναι πως, όταν πηγαίναμε στο ξενοδοχείο Porto Palace, την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, για να συμμετάσχουμε στην τελετή βράβευσης του 5ου Διαγωνισμού Μαθητικής Εφημερίδας που οργάνωσε η εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», δεν τρέφαμε και πολλές ελπίδες για το βραβείο. Το είχαμε κερδίσει, εξάλλου, πριν τρία χρόνια, το 2016, και σκεφτόμασταν πως δύσκολα θα μας το απένειμαν ξανά, ιδίως τώρα που οι συμμετοχές (29 Γυμνάσια από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) είχαν ανέβει σε πρωτοφανές ύψος.

Τις συμμετοχές στον διαγωνισμό, ο οποίος έγινε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, αξιολόγησε πενταμελής κριτική επιτροπή από δύο έγκριτους δημοσιογράφους της εφημερίδας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», έναν εκπρόσωπο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, έναν εκπρόσωπο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και έναν επαγγελματία γραφικών τεχνών.

Μέσα στην ένταση των τελευταίων ημερών της διδακτικής χρονιάς, λίγο πριν τις εξετάσεις, ίσα-ίσα που προλάβαμε την έναρξη της εκδήλωσης. Η ολιγομελής αποστολή του Νεογραφήματος υστερούσε αριθμητικά σε σχέση με τους συναδέλφους μας των άλλων σχολείων, αλλά οι ιαχές χαράς που ακολούθησαν την ανακοίνωση: «Το 1ο Βραβείο για την καλύτερη εφημερίδα Γυμνασίων απονέμεται στο «Νεογράφημα» από το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης», ακούστηκαν λες και προέρχονταν από ολόκληρη την αίθουσα! Πολλές φορές το όνομα του αγαπημένου μας Σχολείου μάς προσφέρει χαρά, αλλά τώρα μας προκάλεσε φρενίτιδα ενθουσιασμού!

Αμέσως προχωρήσαμε στο βήμα, για να παραλάβουμε το βραβείο. Μέσα στη χαρά μας δεν προσέξαμε την ιδιότητα της κυρίας που μας παρέδωσε το βραβείο: Η κυρία Βεατρίκη Αρχιμανδρίτη είναι Διευθύντρια Επικοινωνίας του Ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια», εκ των χορηγών του διαγωνισμού, χάρη στους οποίους το βραβείο συνοδεύεται και από χρηματικό έπαθλο 800 ευρώ. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής αξιολόγησης, αφού εξήραν τη συνολική εκδοτική ποιότητα του «Νεογραφήματος», τόνισαν τη συνέπεια που χαρακτηρίζει τη διαδρομή του –με την υψηλή ποιότητα κειμένων και την εξαιρετική σχεδιαστική αισθητική– και ευχήθηκαν να συμβάλει το βραβείο και το έπαθλο στην περαιτέρω βελτίωσή του. Τους ευχαριστήσαμε και τους υποσχεθήκαμε πως οι ευχές τους θα πιάσουν τόπο!

Πολλά συγχαρητήρια δεχτήκαμε από την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, που θερμά μας ενεθάρρυνε στη δημοσιογραφική μας προσπάθεια, και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Στην εκδήλωση έδωσαν παρευρέθηκαν επίσης ο πρώην ταξίαρχος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, η επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Δημοσιογραφίας ΑΠΘ, Ιωάννα Κωσταρέλλα, και ο παγκόσμιος πρωταθλητής ιστιοπλοΐας, Κωνσταντίνος Τριγκώνης.

Αναχωρήσαμε ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά, στον 6ο Διαγωνισμό της «Μακεδονίας».