Μουσική συνάντηση Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης με τη Β τάξη Αρσακείου Γυμνασίου
Ιαν 29 2020

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 οι μαθητές της Ζώνης Πολιτισμού της Β τάξης του τμήματος επιλογής «Μουσικό Εργαστήρι-Μουσικές Αφηγήσεις», παρουσίασαν στους μαθητές του Αρσακείου Νηπιαγωγείου μία πρωτότυπη μουσικοκινητική δράση. Αρχικά, τους διηγήθηκαν το παραμύθι «Το λαίμαργο ποντίκι» από τη συλλογή των Μύθων του Αισώπου, με δική τους ηχητική/μουσική επένδυση και με παράλληλες προβολές. Στη συνέχεια, τους μοίρασαν κρουστά μουσικά όργανα, μεμβρανόφωνα και ιδιόφωνα, με τα οποία τα νήπια κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε ασκήσεις μουσικής αντίληψης και εκτέλεσης. Ακολούθησαν ρυθμικές ασκήσεις με σωματικά κρουστά και διάφορα άλλα παιχνίδια με μουσικοκινητικό χαρακτήρα.
Τα νήπια αλλά και τα προνήπια ανταποκρίθηκαν με προθυμία και χαρά στις «μουσικές προτάσεις» των μεγαλύτερων παιδιών αποκαλύπτοντας τις ιδιαίτερες ικανότητες και δεξιότητές τους και αποδεικνύοντας το εξαιρετικό παιδαγωγικό έργο που πραγματοποιείται στο Σχολείο τους. Οι μαθητές του Γυμνασίου έγιναν ένα με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου. Έπαιξαν, έτρεξαν και τραγούδησαν μαζί τους, μιλώντας τους με ιδιαίτερη ευαισθησία και λεπτότητα. Θυμήθηκαν τα δικά τους προσχολικά χρόνια και ταυτόχρονα μετέδωσαν το μήνυμα της συνέχειας και της εξέλιξης στο πολύπλευρο και πολυδιάστατο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό έργο της αρσακειακής παιδείας.
Στην παραπάνω δράση συμμετείχαν οι μαθητές της Β τάξης του Γυμνασίου Ευαγγελίνα Γαλανού, Βασιλική Κουρτέση, Ανδρέας Μουσμουλίδης, Γεώργιος Βασίλειος Μπαρτζούδης, Άρτεμις Μπούσιου και Αγάπη Ναθαναηλίδου.
Τους μαθητές προετοίμασε η καθηγήτρια μουσικής του Σχολείου κ. Αναστασία Γκίνη. Τη συμμετοχή των Νηπίων στην παραπάνω δράση συντόνισαν η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου κ. Βασιλική Πάχτα καθώς και οι Νηπιαγωγοί των τμημάτων.
Στην εκδήλωση παρέστησαν η Συντονίστρια των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης κ. Αικατερίνη Ιωακειμίδου και ο Διευθυντής του Αρσακείου Γυμνασίου κ. Αθανάσιος Νευροκοπλής.