Ένα απόγευμα γεμάτο μουσική
Φεβ 22 2023

με αφορμή το μιούζικαλ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΤΗ ΦΟΡΑ

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, μία ομάδα μαθητών μας μαζί με μέλη της οικογένειάς τους και φίλους, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία δροσερή και νεανική μουσικοχορευτική παράσταση στο θέατρο Ράδιο Σίτυ, το μιούζικαλ «Ένα βήμα τη φορά» της Μαρίας Στεφάνου, που ανεβαίνει από την PEOPLE PRESENTS. 

Όλοι οι συμμετέχοντες στην απογευματινή αυτή πολιτιστική έξοδο, μέσα από την ιστορία της ηρωίδας, περπάτησαν μαζί της τον δρόμο των συναισθημάτων, το φόβο, το θυμό, τη ζήλια, τον ανταγωνισμό, τα πρέπει, το θέλω, το μου αρέσει, την ευθύνη της και βίωσαν τις απλές, αλλά ταυτόχρονα πολύ σημαντικές για την απόκτηση αυτογνωσίας και ενσυναίσθησης, αλήθειες, τις μοναδικές και πολύτιμες για όλους μας. 

Οι ερμηνείες ήταν εκπληκτικές και η δράση συνεπήρε όσους παρευρίσκονταν, καθώς οι ηθοποιοί και χορευτές συχνά κατέβαιναν από τη σκηνή και ερμήνευαν δίπλα και ανάμεσα στο κοινό. Το τραγικό στοιχείο συνυπήρχε με το χιουμοριστικό και η λύτρωση προέκυπτε μέσα από παραμυθένιες σκηνές, συναισθηματικά φορτισμένα τραγούδια και ζωντανά χορευτικά δρώμενα. Τραγούδια γραμμένα για την κάθε ηλικία σε swing, jazz, pop, waltz, latin και rock‘n’roll ρυθμούς. 

«Κατάλληλο για όλους όσους θέλουν… να περπατήσουν», το συγκεκριμένο musical έχοντας ξεπεράσει τις 130 παραστάσεις, από το 2017 μέχρι σήμερα, έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους και μας καλεί, να βάλουμε ως πρωταρχικό στόχο να αφήσουμε σταδιακά, μέσα στην πορεία της ζωής μας, όλες τις «αποσκευές» μας και με ελεύθερα χέρια πια, να αγκαλιάσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Ιδιαίτερη χαρά μας έδωσε το γεγονός της συμμετοχής στην παράσταση δύο αποφοίτων του Σχολείου μας, του Δημήτρη Χατζηθεοδοσίου [καθηγητή του Ομίλου Θεάτρου στο Γυμνάσιο] και του Νεκτάριου Ντόντουλου. 

Η πολιτιστική αυτή επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ζώνης Πολιτισμού και της Αισθητικής Αγωγής μέσω των οποίων οι μαθητές και οι μαθήτριες έρχονται σε επαφή με σημαντικά έργα σύγχρονων δημιουργών και καλλιεργούν την κριτική τους σκέψη, το αισθητικό κριτήριο και τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες. Υπεύθυνη ήταν η καθηγήτρια Μουσικής, Αναστασία Γκίνη, η οποία συνόδευσε και την ομάδα των μαθητών. 

Δείτε το σποτ της παράστασης εδώ