Εξαιρετική παρουσία των μαθητών μας στον 9ο Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης 2020!
Φεβ 7 2020

Το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020,  μία ομάδα από το Αρσάκειο Γυμνάσιο και δύο ομάδες από το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στον 9ο Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης 2020 (Math and Logic Competition 2020) του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια.

Την πρώτη ημέρα του διαγωνισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας αγωνίστηκαν με άλλες 40 ομάδες από διάφορα σχολεία σε 4 γύρους και συνολικά σε 20 γρίφους. Τη δεύτερη ημέρα του διαγωνισμού διεξήχθησαν οι φάσεις των ημιτελικών και τελικών γύρων, στους οποίους τα Σχολεία μας είχαν συμμετοχή και διάκριση.

Η ομάδα του Γυμνασίου, η οποία αποτελούνταν από τις μαθήτριες Βασιλική Σαμολαδά,  Βασιλική-Ραφαέλα Τριανταφυλλίδου και Παναγιώτα Τσάτσου της Β’ τάξης, προκρίθηκε στην ημιτελική φάση των Γυμνασίων.

Η ομάδα της Α’ Λυκείου αποτελούνταν από τους Γεώργιο Σαρρή, Μαρία Πεχλιβανίδου και Σταύρο Παπαδόπουλο, ενώ η ομάδα της Β’ Λυκείου από τους μαθητές Γεώργιο Δημούδη, Κωνσταντίνο Καραθάνο και Παύλο Νανούση. Και οι δύο ομάδες είχαν μια εξαιρετική παρουσία, η ομάδα όμως της Β’ Λυκείου ξεχώρισε: Ο Γιώργος, ο Κωνσταντίνος και ο Παύλος με την οξυδέρκεια και την ευστροφία που τους διακρίνει, κατέκτησαν την 2η θέση στο σύνολο των Λυκείων -και μάλιστα στήθος με στήθος με την ομάδα που βγήκε πρώτη, αφού η διαφορά τους ήταν μόλις μία μονάδα!

Εμείς από τη μεριά μας συγχαίρουμε θερμά όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας για τη συμμετοχή και τις διακρίσεις τους και τους ευχόμαστε παρόμοιες επιτυχίες και στο μέλλον!