Η Ιφιγένεια Μαστρογιάννη στο Σχολείο μας
Δεκ 19 2018

Στο πλαίσιο της καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 το Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης υποδέχτηκε τη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας κ. Ιφιγένεια Μαστρογιάννη. 

Συγκεκριμένα, οι μαθητές τής Γ΄τάξης διάβασαν το βιβλίο της “Ο πρίγκιπας με τα κρίνα”, το επεξεργάστηκαν, συζήτησαν και πήραν μέρος δημιουργικά σε δραστηριότητες με παιγνιώδη μορφή, οι οποίες αφορούσαν σ’ αυτό το βιβλίο. 

Οι μαθητές των Δ’ και Ε’  τάξεων διάβασαν και επεξεργάστηκαν το νέο της βιβλίο “Το πιο ακριβό όνειρο”.  Τα παιδιά, μέσα από την ιστορία του Διοκλή και του Νικία, έμαθαν για τη σκληρότητα του πολέμου αλλά και για το πώς ονειρεύονται μια ζωή χωρίς πόλεμο και να παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο.

Τέλος, οι μαθητές τής Στ’ τάξης διάβασαν το βιβλίο  “Χάρτινη αγκαλιά”. Εξασκώντας την κριτική τους σκέψη συζήτησαν και ανέλυσαν τα πολλαπλά μηνύματα που διαπραγματεύεται.

Οι μαθητές όλων των τάξεων είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν έναν εποικοδομητικό διάλογο μαζί της γύρω από το περιεχόμενο των βιβλίων της.