Ευχές σε εκείνους που τις αξίζουν ακόμα περισσότερο..
Δεκ 15 2020

«Ζωγραφίζω κάρτες, στέλνω ευχές στο  υγειονομικό προσωπικό που εργάζεται στα νοσοκομεία»: μια δράση του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας

Οι ήρωες των ημερών είναι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Γιατροί, νοσηλευτές, καθαριστές, τραπεζοκόμοι, μάγειρες, φύλακες και το διοικητικό προσωπικό  δίνει τη δική του μάχη αυτές τις δύσκολες ώρες στα νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας. Με τη δύναμη της ψυχής τους υπερβάλλουν εαυτόν και αφιερώνουν και την τελευταία ικμάδα τους στη φροντίδα των ασθενών.

Η 10η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αφιερώνεται φέτος από τη Διεθνή Αμνηστία-Ελληνικό Τμήμα, στην προάσπιση του δικαιώματος στην υγεία, καθώς αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο της επικαιρότητας που καθορίζει τη ζωή μας και επαναπροσδιορίζει τις αξίες μας. Ο εορτασμός γίνεται πανελλήνια με τη δράση «Ζωγραφίζω κάρτες, στέλνω ευχές στο  υγειονομικό προσωπικό που εργάζεται στα νοσοκομεία». Μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα ζωγραφίζουν, σχεδιάζουν και στέλνουν κάρτες με τα μηνύματα και τις ευχές τους στο υγειονομικό προσωπικό σε νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτής της δράσης και ως ελάχιστη προσφορά στους ήρωες της επικαιρότητας, μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Β2 και Β3 του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Εκπαίδευσης στα Δικαιώματα του Ανθρώπου «Εγώ κι Εσύ Μαζί» του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, δημιούργησαν τις δικές τους κάρτες και τις αφιέρωσαν στους υγειονομικούς του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, που επιλέχθηκε από τη Διεθνή Αμνηστία, αλλά και επίσης στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης  Γ. Παπανικολάου, ΑΧΕΠΑ,  Άγιος Παύλος, Νοσοκομείο και Άγιος Δημήτριος.

Ο κάθε μαθητής και μαθήτρια αποτύπωσε στην κάρτα του αυτό που αισθανόταν και τον εξέφραζε. Άλλοι ζωγράφισαν, άλλοι έστειλαν μηνύματα και ευχαριστίες, άλλοι αφιέρωσαν ένα τραγούδι. Σε όλες τις κάρτες είναι όμως έκδηλη η ευγνωμοσύνη στους υγειονομικούς και η αναγνώριση της προσφοράς τους, αλλά και των αξιών της αλληλεγγύης και της αυταπάρνησης που αναδεικνύουν.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» και ένα «μπράβο» στους ήρωές μας, που στηρίζουν και τη χώρα μας αλλά και ολόκληρη της ανθρωπότητα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας!

Μπορείτε να δείτε τις κάρτες των μαθητών/τριών μας: