Κάλαντα στην Πρυτανεία του Α.Π.Θ.
Δεκ 23 2018

Στo πλαίσιο των εορταστικών δραστηριοτήτων των ημερών, τα παιδιά του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν το κτίριο Διοίκησης του Α.Π.Θ. προκειμένου να ψάλλουν τα κάλαντα στην Πρυτανεία, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018.

Τα νήπια και τα προνήπια φόρεσαν χαρούμενα τα κόκκινα «αγιοβασιλιάτικα» σκουφάκια τους και εξοπλίστηκαν με τρίγωνα. Φτάνοντας στο κτίριο της Διοίκησης τα υποδέχτηκε ο Πρύτανης του Α.Π.Θ. κ. Περικλής Α. Μήτκας καθώς και άλλα μέλη από το ανθρώπινο δυναμικό των Πρυτανικών Αρχών, μαζί με τα παιδιά από το νηπιαγωγείο του Παιδικού Κέντρου του Πανεπιστημίου.

Τα μικρά αρσακειόπουλα, αφού πήραν τις θέσεις τους, παρακολούθησαν με χαρά μαζί με τον Πρύτανη ένα όμορφο δρώμενο από τους καινούργιους τους φίλους. Στη συνέχεια όμως ανέλαβαν τα ίδια δράση: με τις πιο μελωδικές φωνές και τα πιο χαμογελαστά πρόσωπα έψαλλαν με καμάρι σε όλους τους παρευρισκόμενους τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Στο τέλος όλα τα παιδιά ενώθηκαν σε μία χαρούμενη ομάδα, απολαμβάνοντας, σύμφωνα με το έθιμο, τα κεράσματα των υπευθύνων της Πρυτανείας, ενώ στο τέλος είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον κ. Πρύτανη και να ανταλλάξουν ευχές για καλές γιορτές.