Κυκλοφόρησε το 1ο τεύχος του περιοδικού των Αποφοίτων του Αρσακείου Θεσσαλονίκης «IRIΣ»
Ιαν 17 2019

Mε μεγάλη χαρά και συγκίνηση δεχτήκαμε να αναλάβουμε ως συντακτική ομάδα την περιοδική έκδοση του Συλλόγου Αποφοίτων Αρσακείου Θεσσαλονίκης (ΣΑΑΘ). Το εγχείρημα αυτό μας βρίσκει σε μία σημαντική χρονική περίοδο για ό,τι συμβαίνει, αλλά κυρίως για ό,τι δεν συμβαίνει. Είμαστε όλες και όλοι απόφοιτες/οι του σχολείου μας και μας χωρίζουν από μερικά κάποιες δεκαετίες. Έχουμε ως κοινή παρακαταθήκη την εκπαίδευση την οποία λάβαμε, ενώ παράλληλα μας ενώνει ο ίδιος χώρος ως κοιτίδα αυτού που ο ίδιος χώρος ως κοιτίδα αυτού που είμαστε σήμερα.

Δεν έχουμε μακρόχρονη παρουσία ως σύλλογος και στην πραγματικότητα μόλις τώρα αρχίσαμε να αποκτάμε σώμα ως συλλογικότητα. Σ’ αυτό βοήθησαν και τα χρόνια που πέρασαν, καθώς μέσα σε περίπου εικοσιπέντε χρόνια αποφοίτησαν τόσες/οι, ώστε να θεωρούνται ικανός αριθμός που δρα ατομικά και συμμετοχικά στη ζωή της πόλης, της χώρας και του κόσμου.

Το σχολείο για εμάς θα είναι πάντα ο τόπος όπου θα συναντάει ο μικρός τον μεγάλο μας εαυτό. Με την ευχή να είναι το ξεκίνημά μας μία αφορμή για να επιστρέψουμε, έστω και νοερά, εκεί που πρωτοξύπνησε το πνεύμα μας και με την ελπίδα να αποτελέσουμε μία φωνή που ενώνει και πορεύεται αισιόδοξα στο μέλλον, σας καλωσορίζουμε στην πρώτη μας έκδοση.

Διαβάστε περισσότερα, κάνοντας κλικ στο παρακάτω εικονίδιο