Ημέρα Σταδιοδρομίας
Απρ 22 2021
Την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης διοργανώνει διαδικτυακή Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού και για τις τρεις τάξεις του Λυκείου.

Πρόκειται για μια δράση που ενημερώνει αλλά και διευρύνει τους ορίζοντες των μαθητών και μαθητριών της Α΄ και Β΄ Λυκείου, οι οποίοι βρίσκονται στη διαδικασία λήψης εκπαιδευτικών και επαγγελματικών αποφάσεων. Κατά την ημέρα αυτή επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων θα «συναντηθούν» διαδικτυακά με τους μαθητές και τις μαθήτριες και αφού παρουσιάσουν το προφίλ του επαγγέλματός τους, θα συνομιλήσουν μαζί τους για τις σπουδές αλλά και τις δεξιότητες που απαιτούνται σήμερα στην αγορά εργασίας. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και να ενημερωθούν για τους επαγγελματικούς τομείς που τους ενδιαφέρουν, ώστε να σχεδιάζουν πιο συγκροτημένα την εκπαιδευτική κι επαγγελματική τους διαδρομή.

Ταυτόχρονα, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ ́ τάξης θα έχουν διαδικτυακές συναντήσεις με αποφοίτους του Σχολείου μας, οι οποίοι είτε ολοκληρώνουν τις σπουδές τους είτε κάνουν τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα. Θα είναι μία καλή ευκαιρία για τα παιδιά να συνομιλήσουν με νέους ανθρώπους, με τους οποίους μοιράζονται τα ίδια σχεδόν ενδιαφέροντα και οι οποίοι λίγα χρόνια πριν βρίσκονταν στη θέση τους. είναι, επομένως, τα κατάλληλα πρόσωπα να συναισθανθούν και να καθησυχάσουν τις ανησυχίες των παιδιών. Έτσι οι τελειόφοιτοι μαθητές και μαθήτριες θα βιώσουν το κλίμα του Πανεπιστημίου από μία σκοπιά διαφορετική από τις προηγούμενες ενημερώσεις που παρακολούθησαν και θα σχηματίσουν μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα, ενώ παράλληλα θα σχεδιάσουν με περισσότερη αισιοδοξία τα επόμενα βήματά τους.

Την ευθύνη για την οργάνωση της Ημέρας Επαγγελματικού Προσανατολισμού έχει η φιλόλογος Ιφιγένεια Αναγνώστου με την υποστήριξη του ΓραΣΕΠ και του Συλλόγου Διδασκόντων.
Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης.