Ημέρα Σταδιοδρομίας
Ιαν 21 2018

Κοινωνικοί Μέντορες Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Λυκείου: 24 Ιανουαρίου 2018 «Ημέρα Μεντόρων»

[αρ.πρωτ. Φ22/189666/Δ2/06-11-2017 έγκριση υλοποίησης του προγράμματος Μέντορες στην Α` και Β` Λυκείου της Γενικής Δ/νσης Σπουδών Π/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ.]

Το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης της Φ.Ε., σε συνεργασία με το Αρσάκειο Γυμνάσιο, στοχεύοντας στην υποστήριξη των μαθητών και μαθητριών της Γ΄Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, αποφάσισε να συμμετάσχει στην «Ημέρα Μεντόρων», που υλοποιεί η Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης και το ΚΕΣΥΠ Λευκού Πύργου με τη συνεργασία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 09.00-13.10.

Η επιλογή Κοινωνικών Μεντόρων δρομολογείται με τη σύσταση τριμελούς επιτροπής σε κάθε σχολική μονάδα. Η σχολική επιτροπή Κοινωνικών Μεντόρων επιλέγει επαγγελματίες μεταξύ των αποφοίτων του σχολείου, των γονέων και μελών της τοπικής κοινωνίας οι οποίοι, με βασικό κριτήριο την επαγγελματική τους ιδιότητα, απολαμβάνουν κοινωνική αναγνώριση, και τους προτείνει  ως Κοινωνικούς Μέντορες. Η ιδέα του Μέντορα, με τα χαρακτηριστικά του, όπως αυτά διαμορφώνονται από την Αρχαία Ελλάδα, είναι αυτή του συνετού συμβούλου, φίλου και καθοδηγητή. Ως εκ τούτου, δημιουργείται στο σχολείο κλίμα αποδοχής και άμεσης αναγνώρισης από το μαθητικό δυναμικό της Α` Λυκείου προς τους κοινωνικά αναγνωρισμένους επαγγελματίες, που θα μεταφέρουν εμπειρία ζωής και θα εμπνεύσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες στην εκπαιδευτική τους πορεία καθ΄ όλη τη διάρκεια του Λυκείου. Παράλληλα,  θα τους ενθαρρύνουν, ώστε να δρουν με περισσότερη αυτοπεποίθηση στις επιλογές τους ως προς τις σπουδές και τα επαγγέλματα.

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, αρχικά η κυρία Κατερίνα Παπακώτα, Ψυχολόγος και Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, θα συζητήσει με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου για θέματα αυτογνωσίας, λήψης απόφασης σπουδών και σταδιοδρομίας, και στη συνέχεια, τα παιδιά, χωρισμένα σε μικρότερες ομάδες, θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν στον χώρο του Σχολείου και να συζητήσουν με τους Μέντορες που θα έχουν επιλέξει, για τις σπουδές, το επάγγελμα και τις επαγγελματικές προοπτικές του.
Ευελπιστούμε πως η διοργάνωση αυτή θα αποβεί χρήσιμη και διαφωτιστική για τους μαθητές και τις μαθήτριες μας.
Για περισσότερες πληροφορίες ανοίξτε τα συνημμένα αρχεία (ΠρόγραμμαΒιογραφικά Ομιλητών).