Η φυσική μαγεύει
Μαρ 19 2018

Συμμετοχή του Αρσακείου Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής 

Από την Πέμπτη 15 Μαρτίου έως και την Κυριακή 18 Μαρτίου, διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής, που αποτέλεσε ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για την πόλη μας, αλλά και για την ελληνική επιστημονική κοινότητα.

Το Αρσάκειο Γυμνάσιο και Λύκειο της Θεσσαλονίκης συμμετείχε ενεργά στο Συνέδριο, στη θεματική ενότητα «Η Φυσική Μαγεύει», το Σάββατο και την Κυριακή 17 και 18 Μαρτίου.

Το Σάββατο οι μαθητές μας παρουσίασαν στους επισκέπτες του Συνεδρίου μια σειρά με περισσότερα από 15 πειράματα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για τον τρόπο της παρουσίασης, αλλά και για την ουσία της εκπαιδευτικής πληροφορίας, την οποία μετέδωσαν. Τα πειράματα παρουσίασαν οι μαθητές, Σωκράτης Ναζλίδης, Αριστοτέλης Νικολαίδης, Στέβη Τσιτσιλιάνου, Άννα Αθανασίου, Φαίη Τσεκλίδου, Ιωάννα Οδυσσέως.

Την Κυριακή δύο μαθητές μας, η Βασιλική Κολτσάκη από το Γυμνάσιο και ο Σωκράτης Ναζλίδης από το Λύκειο, παρουσίασαν στο Συνέδριο την εργασία με θέμα «Η γλώσσα της ακινησίας», που αφορά τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούσε με το περιβάλλον ο μεγάλος θεωρητικός Φυσικός Στήβεν Χώκινγκ.

Κατά γενική ομολογία, και μάλιστα συναδέλφων φυσικών από διάφορες πόλεις της Ελλάδας που συμμετείχαν στις εργασίες του Συνεδρίου, η παρουσία του Σχολείου μας ήταν εξαιρετική. Συγχαρητήρια στα παιδιά που με προθυμία και σοβαρότητα, ενδιαφέρον και γνώση εκπροσώπησαν τους συμμαθητές τους.

Τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησε ο Συντονιστής Φυσικών της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κ.Δημήτρης Κλαυδιανός και η Συντονίστρια των Aρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνη των Απογευματινών Ομίλων κ.Αικατερίνη Ιωακειμίδου, καθώς και οι Διευθυντές των Σχολείων, αλλά και η φυσικός κ.Αλεξάνδρα Πολυζοπούλου, που έχει διατελέσει Διευθύντρια στο Αρσάκειο Γυμνάσιο.

Τα παιδιά προετοίμασαν και συνόδευσαν οι φυσικοί των Σχολείων μας Κώστας Χρυσοβέργης, Νίκος Καβαρδίνας και Βασίλης Τεμπερεκίδης και ο παρασκευαστής του εργαστηρίου Δημήτρης Μπατγίδης.

Παρακολουθήστε σε αργή κίνηση ένα από τα πειράματά μας…