Στ’ τάξη – Από την Αμερικανική και Γαλλική Επανάσταση ως τον Θούριο.
Ιούλ 12 2021
Πατήστε στην παραπάνω εικόνα για να δείτε την παρουσίαση.

Με αφορμή τα 200 χρόνια  από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, οι μαθητές/τριες τής  Στ’ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης συμμετείχαν σε πρόγραμμα που εκπόνησε το ξενόγλωσσο τμήμα του σχολείου – Αγγλικών, Γαλλικών και Γερμανικών-.

 

Το πρόγραμμα αυτό είχε σαν στόχο τα παιδιά να γνωρίσουν και να εμβαθύνουν, όσο είναι δυνατόν, στις ιδέες και τις αξίες που αναδύθηκαν από την Αμερικανική και Γαλλική Επανάσταση και πώς αυτές με τη σειρά τους επηρέασαν και κινητοποίησαν τον υπόδουλο Ελληνικό Λαό.

Τα παιδιά είδαν μια ρεαλιστική εικόνα της Επανάστασης μέσω της τέχνης, και αφού μελέτησαν και συζήτησαν στο τέλος  περιέγραψαν   πίνακες, συνάντησαν τους ήρωες και  μίλησαν για τα συναισθήματα που αυτοί γεννούν.

Εκτός από τους ζωγραφικούς πίνακες, για την επίτευξη αυτών των στόχων χρησιμοποιήθηκαν πληροφορίες από ιστορικές πηγές,  ξενόγλωσσες  και Ελληνικές, και αποσπάσματα έργων  Φιλελλήνων ποιητών και συγγραφέων όπως ο Byron, ο  οποίος  εμπνεύστηκε  από το Αρχαίο Ελληνικό πνεύμα και  θαύμασε και στήριξε  τον Ελληνικό αγώνα.

Τέλος, δημιουργήθηκε μία παρουσίαση  με σημαντικούς  πίνακες – σταθμούς των τριών Επαναστάσεων,  διανθισμένη με τα γεγονότα, τα πρόσωπα και τα σύμβολα που πρωταγωνίστησαν σε αυτές.