Συνεχής υποστήριξη από το Γραφείο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού
Απρ 16 2021

Δράσεις και συναντήσεις

Το Γραφείο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Αρσακείου Λυκείου στηρίζει τους μαθητές και τις μαθήτριές του σχολείου μας τόσο όταν λειτουργούμε εξ αποστάσεως λόγω των ειδικών συνθηκών, όσο και όταν βρισκόμαστε με φυσική παρουσία στην σχολική μονάδα.

Οι συνθήκες για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας παραμένουν ιδιαίτερες αυτή την χρονιά και ακόμα περισσότερο για όσους φοιτούν στην Γ’ τάξη και προετοιμάζονται για τις απαιτητικές πανελλήνιες εξετάσεις. Για τον λόγο αυτό, από τις 29 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου, το Γραφείο Συμβουλευτικής του Σχολείου οργάνωσε ενημερωτικές συμβουλευτικές συναντήσεις για κάθε  τμήμα προσανατολισμού της Γ΄τάξης. Στις συναντήσεις αυτές παρουσιάστηκε το εγκεκριμένο υλικό του τμήματος παιδιατρικής-εφηβικής ιατρικής του ΕΚΠΑ “Οδηγός επιτυχίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις στις ημέρες Covid-19” (υλικό της αναπληρώτριας καθηγήτριας κ. Τσίτσικα, προέδρου Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής και της κ. Τζίλα, παιδοψυχιάτρου, εδώ).

Οι μαθητές και μαθήτριες συζήτησαν με την κ. Βέργουλα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητά τους, τα άγχη τους, μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους αλλά και την κόπωση που νιώθουν ορισμένες φορές. Παράλληλα, προσπάθησαν να σκεφτούν πώς μπορούν μέσα από ενδεχόμενες μικρές τροποποιήσεις στο πρόγραμμά τους ή και την μέθοδο διαβάσματός τους να γίνουν πιο αποτελεσματικοί μαθησιακά αλλά και να αισθανθούν καλύτερα ψυχολογικά, ώστε να διαχειριστούν καλύτερα και το διάβασμα και το άγχος τους.

Το Γραφείο Συμβουλευτικής παραμένει στη διάθεση των μαθητών και των μαθητριών με ατομικές συναντήσεις με τις υπεύθυνες κ. Βέργουλα και κ. Σφυρίδου,  ενώ παράλληλα υποστηρίζει τη διοργάνωση δράσεων επαγγελματικού προσανατολισμού με τη σημαντική υποστήριξη της φιλολόγου κ. Αναγνώστου. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς οι τελειόφοιτοι ενημερώθηκαν από πανεπιστημιακούς καθηγητές και παρακολούθησαν τις ημερίδες γνωριμίας με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της πόλης μας. Την επόμενη εβδομάδα οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων, στο πλαίσιο της Ημέρας Επαγγελμάτων, θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με αποφοίτους του Σχολείου μας νέους πτυχιούχους των πανεπιστημιακών τμημάτων, αλλά και επαγγελματίες ήδη καταξιωμένους στο χώρο τους.