Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών
Σεπ 26 2018

Για 9η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε στο Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης ένα ακόμα Food Festival στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Μέρας Γλωσσών στις 26 Σεπτεμβρίου. Η πρωτότυπη αυτή ιδέα περιλαμβάνει την προετοιμασία και το μαγείρεμα παραδοσιακών φαγητών προερχόμενων από τις χώρες Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, καθώς στόχος των ξένων γλωσσών που διδάσκονται στο σχολείο είναι τα παιδιά να έρχονται σε επαφή και με πολιτιστικά στοιχεία των χωρών αυτών. Αφού, λοιπόν, μάθουν τα παιδιά τις σχετικές φράσεις, διαλόγους και συνταγές μαγειρικής, στήνονται τρεις πάγκοι με τα φαγητά που έχουν ετοιμάσει οι μαθητές της Ε’ τάξης. Τα παιδιά χωρίζονται σε σερβιτόρους και πελάτες και οι παραγγελίες ξεκινούν, στην ξένη γλώσσα πάντα!

Στο διάλειμμα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα νόστιμα εδέσματα των ξένων χωρών και οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου αρκεί βέβαια να μιλούν σε κάθε πάγκο την αντίστοιχη γλώσσα.

Επιπλέον, οι μαθητές της Ε’ τάξης είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με διάφορα παιχνίδια  στα οποία χρειάστηκε να αξιοποιήσουν τόσο τις γνώσεις τους στην ξένη γλώσσα όσο και την ταχύτητά τους!

Η Δ’ τάξη γιόρτασε κι αυτή την ημέρα γλωσσών δημιουργώντας πρωτότυπα γλωσσικά πόστερ με φράσεις της καθημερινότητας και ανάλογες ζωγραφιές. Τέλος, η ΣΤ’ τάξη είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί περαιτέρω με το θέμα των ευρωπαϊκών γλωσσών μέσα από φυλλάδια, κουίζ και γλωσσικά παιχνίδια και βίντεο.