Η Στ’ τάξη στον “Φάρο του Κόσμου”
Δεκ 23 2019

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2019 οι μαθητές της Στ’ τάξης του Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής δράσης του Σχολείου, για μια ακόμη χρονιά, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων Αγίου Νεκταρίου Μενεμένης «Φάρος του Κόσμου» στην περιοχή του Δενδροποτάμου.

            Αρχικά, οι μαθητές εκκλησιάστηκαν και στη συνέχεια μετέφεραν στην κατακόμβη του Αγίου Νεκτάριου ενδύματα, τρόφιμα και άλλα αγαθά τα οποία συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενους ημέρες από όλα τα παιδιά του σχολείου για τον σκοπό αυτό.

Εκεί τους υποδέχτηκε ο εμπνευστής και καθοδηγητής του Φάρου ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Λουκατάρης, ένας άνθρωπος που έχει ταχθεί στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών του Δενδροποτάμου. Τους μίλησε για την καθημερινότητα των παιδιών που ζουν εκεί, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την προσπάθεια που κάνει ώστε όλα τα παιδιά της περιοχής να έχουν τροφή, ρουχισμό και μόρφωση. Ο «Φάρος του Κόσμου» και οι δραστηριότητες του ξεκίνησαν το 2004 όταν ο πατέρας Αθηναγόρας Λουκατάρης βρέθηκε στον Δενδροπόταμο. Η επίσκεψη αυτή δημιούργησε ανάμικτα συναισθήματα στους μαθητές και τους έδωσε αφορμή για σκέψη.