Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας e-Twinning στο Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης
Οκτ 30 2021

Μετά την απονομή τής Εθνικής Διαπίστευσης που έλαβε πρόσφατα το Σχολείο μας, έρχεται τώρα άλλη μία σημαντική διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Συγκεκριμένα το Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης βραβεύτηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας (European Quality Label) από την ΕΥΥ (Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης)  για το e-Τwinning έργο “Power Brain English”.

 

Το έργο υλοποίησαν  οι μαθητές της Δ’ τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος της αγγλικής γλώσσας κατά το σχολικό έτος 2020-2021.

Στο πρόγραμμα αυτό το Σχολείο μας ήταν συντονιστής μαζί με το Δημοτικό Σχολείο “Szkoła Podstawowa nr 1”, από το Χορζόφ της Πολωνίας. Συμμετείχαν επίσης κι άλλα σχολεία από την Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία. 

O κοινός στόχος ήταν να ανταλλάξουν οι μαθητές μας εμπειρίες και παραδόσεις μέσα από μία ποικιλία πολυαισθητικών  δραστηριοτήτων ώστε όλοι να μαθαίνουν Αγγλικά απολαμβάνοντας τη διαδικασία. Επομένως, μέσα από το πρόγραμμα αυτό, οι μαθητές αξιοποίησαν τις ικανότητές τους και ανέπτυξαν αυτοπεποίθηση, ενώ παράλληλα συνειδητοποίησαν το νόημα των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων (social and emotional skills).

Το έργο επιμελήθηκε και συντόνισε η Καθηγήτρια Αγγλικών κ. Έλσα Πλακίδα.